Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký je rozdíl ve spotřebě u lampičky na 12 a 230 V

jaj ty si hladal trafo v tej ziarovke? :-) Tak tam neviem ci je menic keby to bola ziarovka na 230V, neviem ako ta lampa u teba vyzera a ani ze co tam mas konkretne za ziarovku. Ak mas ziarovku na 230V tak ano ako si uz zistil predpokladam ze tam nie je nic len ine vlakno, take ktore vydrzi tych 230V :) Ak si rozbil ziarovku tak samozrejme uz nesvieti (princip je podobny ako bezna ziarovka, tu ked rozbijes tiez nebude svietit :) si kup druhu s rovnakymi parametrami (halogen ziarovky budu mat urcite v kazdom elektro oddeleni). Ja som mal na mysli ze trafo byva v lampe.
Proc by delali lampu na 12V?
a) pretoze ine halogeny predtym myslim neboli
b) 12V ziarovky su mensie a (boli) viac rozsirene

http://www.osram.sk/produkte/allgemein/halogen/inde x.html

Najrozšírenejšie sú malonapäťové verzie halogénových žiaroviek. Sú zvlášť malé a úsporné. Vyžadujú však transformátor, ktorý redukuje sieťové napätie 230 V na 12 V. Typickým zástupcom sú obľúbené reflektorové žiarovky DECOSTAR. Pre zvlášť vysoké požiadavky na kvalitu svetla a životnosť ponúka OSRAM žiarovky DECOSTAR IRC. S DECOSTAR IRC vyvinul OSRAM prvú halogénovú – energeticky úspornú žiarovku. Usporí až 30 percent elektriny!

Už niekoľko rokov existujú halogénové žiarovky tiež pre priamu náhradu obyčajných žiaroviek. Obratom ruky sa pomocou žiaroviek HALOLUX a HALOPAR 16 dajú v domácnosti prakticky využiť prednosti halogénových žiaroviek.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny