Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Winfast a widescreen LCD

čau lidi potřebuju poradit s winfastem 2 mam širokoúhlý LCD mam problém v poměru stran ted mam roztáhnutý obraz 4:3 na celou obrazovku (16:10) těšil jsem se že nova bude vysílat v 16:9 to je sice pravda ale ty blbci to vysílaj i z okrajema takže zase 4:3 když mam spavný poměr tak mam děsný okraje ze všech stran a winfast to umí roztáhnout jen přesně na obrazovku potřebuju to zkrátka roztáhnout jenom do stran. Nemáte někdo nějaké řešení?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pohraj si s nastavením monitoru a hlavně nezoomuj a nedeformuj původní formát...Pokud máš tv signál…
Theseus 17.10.2007 08:23
Theseus
Jestli chce přijímat 16:9 bez pruhů z analogové tv karty, tak samozřejmě musí zoomovat.
Ynd0r 17.10.2007 08:52
Ynd0r
TV kartu mam dtv2000 hybrid ale zatim nemám anténu jedu na kabelovku
KaHy 18.10.2007 18:33
KaHy
Kabelovka jede jako analogová televize (jestli to není DVB-C - ale v tom případě by se ti to mělo př… poslední
Ynd0r 18.10.2007 18:47
Ynd0r

Pohraj si s nastavením monitoru a hlavně nezoomuj a nedeformuj původní formát...Pokud máš tv signál přímo do monitoru, tak si stačí pohrát s nastavením u něj, pokud máš signál přes tv kartu nějakou, tam taky zkontrolovat a musí to bejt ok a jestli sem tam nějakej pořad se v tom zobrazení nebude zobrazovat, jak bys chtěl, tak bych to chápal, že zatím nějaký to přepínání tv formátu asi bude, u některejch typů pořadů, hold sou to nějaký začátky a hned na plno všechno taky nejde asi...

Kabelovka jede jako analogová televize (jestli to není DVB-C - ale v tom případě by se ti to mělo přepnout samo), takže černé okraje jsou součástí obrazu a musel bys je odzoomovat.
Asi bych se tím netrápil - až budeš mít anténu, tak přepneš na digitál a tam už problém nebude.
Jestli to chceš přesto řešit, můžeš zkusit třeba MyTheatre nebo MediaPortal, jestli nemají lepší možnosti nastavení formátu obrazu.
Anebo nějaký přehrávač s volbou "Open capture device", třeba VLC - tam půjde výřez/zoom nastavit určitě, ale horší je to s komfortem ladění a přepínání programů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru