Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno síť vista a xp

Je nutno do počítačů pod OS WIN XP něco doinstalovávat, aby pracovaly společně s PC s OS Vista Business? Na PC s vistou žádné ostatní počítače v síti nevidím, i když jsou nainstaovány a mají sdílené položky. Nebo co je nutno mít nastaveno ve WIN Vista

Předmět Autor Datum
Jsou vsechny pocitace ve stejne pracovni skupine? Je ve firewallu na pocitacich povoleno sdileni sou…
Jan Fiala 21.10.2007 11:43
Jan Fiala
Ano, jsou ve stejné pracovní skupině a sdílení je také povoleno - ostatní PC s XP nemají žádný probl…
sarba 21.10.2007 11:45
sarba
- nepíšeš jaká verze xp (home a profi se při sdílení chovají jinak) - nepíšeš co to je za instalace,…
lední brtník 21.10.2007 12:06
lední brtník
Všechny PC mají XP professional, Vista je business. XP byly instalovány dodavatelen HW, notebook (na…
sarba 21.10.2007 12:13
sarba
u tiskáren nejde o sdílení, nemusíš se zabývat tím zda ji v okolních pc vidíš. vem si návod, bude s…
lední brtník 21.10.2007 14:02
lední brtník
Tak problém způsoboval firewall Norton Internet security. Po vypnutí vše OK poslední
sarba 22.10.2007 13:02
sarba

- nepíšeš jaká verze xp (home a profi se při sdílení chovají jinak)
- nepíšeš co to je za instalace, jestli jsi ty visty a xp instaloval sám, jestli je to jednotná instalace v práci od někoho kdo tomu rozumí, jestli jsou ty pc v doméně...
- to že nějaké pc v síti nevidíš pod ikonou okolní počítače nic neznamená. je to nejjednodušší opatření proti lamám, aby nelezly kam nemají, sdílené disky na těch pc samozřejmě existují.
- pokud se na těch vistách používají uživatelské účty pro přihlášení, zapomeň na to že se na ně proklikáš jako v xp home: i kdybys jejich ikonu v okolních pc viděl, pravděpodobně nebudeš mít přístupová práva.

Všechny PC mají XP professional, Vista je business. XP byly instalovány dodavatelen HW, notebook (na něm jsou visty) byly předinstalovány.Myslím, že počítače nejsou v doméně. Na vistách se přihlašuji jako administrátor...jde mi o to, že bych potřeboval přidat tisk na tiskárnu, kteá má printserver a nemůžu se na ni dostat

u tiskáren nejde o sdílení, nemusíš se zabývat tím zda ji v okolních pc vidíš.

vem si návod, bude se ti hodit: pravděpodobně je tiskárna samokonfigurovatelná - očekává při zapojení do sítě dhcp adresu. pokud nemáte dhcp server, nastaví si sama nějaký nesmysl z privátního rozsahu. v návodu bude popsané, jakými tlačítky vytiskneš jají aktuální konfiguraci - může to být např. držení nějkaého hlavního tlačítka, při zapnutí tiskárny.
podle toho buď upravíš up adresu nějakého pc ať se vlezete pod stejnou masku a foukneš se k tiskárně přes krížený síťový kabel, v nastavení printserveru změníš parametry (ip, maska, síťový název) ať to vidí zbytek sítě.
nebo ji připojíš přes nějaký půjčený routřík s dhcp, vedle vrazíš pc s dhcp a přes ovládací program nebo adresní řádek prohlížeče zase upravuješ správné hodnoty pro vaši síť.
nebo máte dhcp v síti, vytištěním aktuální konfigurace zjistíš síťové jméno tiskárny, pingem na něj zjistíš aktuální ip adresu, tu zadáš do prohlížeče a administuješ.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru