Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OT: Dnes mi ukradli obě SPZ u auta :-(

Můžu si postěžovat? :.(

Včera odpoledne jsem auto zaparkovala na našem sídlišti na nehlídaném parkovišti jako obvykle. U nás není možnost parkovat jinde. Dnes dopoledne jsem přišla k autu a koukám - chybí mi obě SPZ-ky, přední i zadní ::) Sousední auto přišlo taky o obě SPZky a ještě o znak. Auto jinak poškozené nebylo, ani zámky, nic se neztratilo. Hned jsem volala policii, přijeli, zdokumentovali, učinili zápis. Nafotila jsem si to i sama, to sousední auto taky. Pak jsem se vypravila na ouřad a mám už mám nové SPZky (jiné) i malý techničák a opravenou SPZku ve velkém TP. Ještě jsem to nahlásila na pojišťovnu. Víc už asi dělat nemůžu.

Přemýšlím, k čemu někdo potřebuje kradené SPZky. K tomu, aby u benzinky natankoval a ujel bez placení? Ke spáchání nějakého trestného činu? K legalizaci prodeje nějakého kradeného vozu? atd. Lze očekávat, že dříve nebo později mi začnou chodit obsílky, abych se dostavila k podání vysvětlení, cože jsem to dělala s mým autem tehdy a tehdy ]:( Především se bojím, co s těmi SPZ-kami někdo dělal v noci, než jsem na tu krádež přišla :-(

Jsem unavená, dodělávám poslední přiznání k DPH a nevím, kde mi hlava stojí. Řeším rodinné problémy (neodkladné, jak jinak) a do toho tahle záležitost s autem 3-[ Je toho moc najednou. Tak mi prosím držte palce, ať z toho nemám prů***

Předmět Autor Datum
Kradené SPZ jsou IMHO k hov*u, mimo odjetí bez placení od pumpy a podobně. Ještě je možné že to byli…
Dale Cooper 24.10.2007 21:54
Dale Cooper
Ne, protekční SPZ jsem neměla, měla jsem obyčejnou nezapamatovatelnou.
Eva_M 24.10.2007 21:56
Eva_M
Sousedovi ukradli taky SPZ, nehlásil cajtům. Za týden si pro něj přijeli jiní policajti a dva dny ho…
Rce 24.10.2007 22:07
Rce
No teď jsi ji myslím dostatečně uklidnil ]:). Strašná představa. Jak z filmu Uprchlík. Jinak držím p…
strejdabrabenec 24.10.2007 22:14
strejdabrabenec
Znak mi neukradli, chyběl na tom sousedním autě bez SPZ. Ale je možný, že ten znak mu ukradl někdo u…
Eva_M 24.10.2007 22:19
Eva_M
Klídek, trošku jsem to přibarvil, ale fakt je, že jeho SPZ si připnuli na auto a vykradli banku. Pot…
Rce 24.10.2007 22:22
Rce
cajti si nemozu robit co ich napadne, existuje aj inspekcia min.vnutra apod, pravnik mohol poradit.…
MM.. 24.10.2007 22:21
MM..
Mám kamaráda u inspekce, ten říká, jak je spousty případů sebevraždy, například šesti kulkama zezadu…
Rce 24.10.2007 22:27
Rce
A víš(-te) jak bude fungovat silniční zákon po novele? :-) Poslanec, který opilý na přechodu pro ch…
host 25.10.2007 15:54
host
:-D
los 25.10.2007 00:03
los
Přijde policajt k doktorovi, že ho furt bolí hlava. Pošlou ho na magnetickou rezonanci a tam na sním…
Kráťa 25.10.2007 00:33
Kráťa
Mě taky jednou ukradli SPZ. Vracel jsem se v pohodě z hospody, když mě tata volal, že mě někdo lohnu…
Prasak 25.10.2007 00:02
Prasak
jestli mas nejake bezne auto s beznou barvou, tak dost mozna sli cilene po techto znackach. Pak je p…
Moas 25.10.2007 07:12
Moas
Ale jo, ztracená/ukradená SPZ je hodně k vzteku. Obzvláště pokud bydlíš 400km od trvalého bydliště,…
josephino 25.10.2007 10:24
josephino
Tak to jo:-) K vzteku obcas byva i zvrdly rohlik, kdyz clovek prijde hladovy domu pozde v noci...
Moas 25.10.2007 10:36
Moas
:-D:-D Si to namoč do kafe.... ten rohlík.
Prasak 25.10.2007 14:58
Prasak
Špatně. Kofein způsobí, že třeba nebude moci usnout. Doporučuju vodu nebo :beer: :-D:-D:-D
L-Core 25.10.2007 15:08
L-Core
fuj, takhle prznit pivo rohlikem :-D
JR_Ewing 25.10.2007 16:13
JR_Ewing
Pokud by doma bylo :beer:, nesahal bych vubec po nejakem rohliku...:-)
Moas 25.10.2007 16:21
Moas
Pivo je tekutý chleba - tak k čemu rohlík, pečivo jako pečivo... Rohlíky přenechme TJJNBV.
host 25.10.2007 16:23
host
Jakej rohlík? Snad pivo.zip ne? :-) poslední
Kráťa 25.10.2007 19:13
Kráťa

Kradené SPZ jsou IMHO k hov*u, mimo odjetí bez placení od pumpy a podobně. Ještě je možné že to byli nějací smradi a jen se "pobavili"... Neměla jsi nějaké "protekční"? Jako třeba 1x1 1111 nebo XYZ 66-66 ? Jinak držím palec, ať je problémů co nejméně nebo ještě lépe žádný :-)

Sousedovi ukradli taky SPZ, nehlásil cajtům. Za týden si pro něj přijeli jiní policajti a dva dny ho vyslýchali, protože s těma SPZtkama byla vykradena banka. Nenamáhali se něco vyšetřovat, chtěli to na něj jednoduše hodit, prý to nahlásil podvodně, že je to jasné, protože druhý den vykradl banku a připravoval si to. Jen díky tomu, že má dobrého právníka, to na něj nehodili. Neušel ale domovní prohlídce, kdy vyházeli všechno ze skříní na hromadu ven na déšť, k manželce se chovali jak k nějaké lehké tentonoc a řekli jí, že starej z basy nevyjde, ta nervový šok, dodnes je na psychiatrii. Nové SPZ si hned po tom raději přinejtoval.

Znak mi neukradli, chyběl na tom sousedním autě bez SPZ. Ale je možný, že ten znak mu ukradl někdo už předtím. Jsem ráda, že jsem to nahlásila policajtům hned a že jsem si hned obstarala novou SPZ, i když jsem vůbec neměla čas, ale bála jsem se prodlení. Z vašich reakcí vidím, že jsem udělala dobře. Nechám se překvapit :-| víc teď asi dělat nemůžu. Děkuju za povzbuzení, potřebuju ho ;-)

cajti si nemozu robit co ich napadne, existuje aj inspekcia min.vnutra apod, pravnik mohol poradit. Ale aj tak ze su to povacsinou obmedzeni idioti s 2mozgovymi bunkami (jedna indikuje "zrat" a druha "srat") je nam vsetkym jasne.
Jo sorry zabudol som na dalsie 2 skryte mozgove bunky, tretia aktivuje vetu "obciansky preukaz prosim" a stvrta aktivuje vetu "pan vodic zaplatite pokutu" :-)

A víš(-te) jak bude fungovat silniční zákon po novele? :-)

Poslanec, který opilý na přechodu pro chodce srazil dva lidi, se na soudu o přestávce ptá soudce, jaký verdikt může očekávat.

Soudce odpovídá: "No, ten, co Vám hlavou rozbil přední sklo, dostane pět roků za vloupání do auta a ten druhý, kterého náraz odhodil 15 metrů, dostane 10 roků za útěk z místa činu."

Přijde policajt k doktorovi, že ho furt bolí hlava. Pošlou ho na magnetickou rezonanci a tam na snímcích vůbec nic není, jen v polovině lebky jakési dvě čáry.
Tak že ho musí operovat. Na sále mu otevřou lebku, v lebce vůbec nic, jen dva dráty (červený a modrý) přes celou šířku hlavy. Operatér ze zvědavosti vezme kleště a přestřihne modrý drát. A víte co se stalo?
... policajtovi upadlo levé ucho.

Mě taky jednou ukradli SPZ. Vracel jsem se v pohodě z hospody, když mě tata volal, že mě někdo lohnul zadní SPZ. Tak jsem se na to doma podíval, nahlásil cajtům z okrsku, kam patříme a jsa v podroušeným stavu jsem jim oznámil, že tam zajedu za nima to sepsat druhej den. Ráno jsem se probudil a značka byla zpátky, až na detail, že mi někdo odlepil - asi párou - známku technické kontroly. Tak jsem to znovu ohlásil těm cajtům a musel jsem vypláznout 100Kč za novou známku na značku na stanici STK.

jestli mas nejake bezne auto s beznou barvou, tak dost mozna sli cilene po techto znackach. Pak je placnou na jine auto, stejne jako mas Ty a hura v noci na odlehlou cerpaci stanici...
Ale vzhledem k tomu, ze i to druhe auto prislo o inicialy, tak to snad nebude tenhle pripad. SPZ jeste neni tak k vzteku. Kamaradovi nekdo utrhl sterace a hodil pod auto. Neodnesli si vubec nic, zadne znamky pokusu o vloupani do auta...

Ale jo, ztracená/ukradená SPZ je hodně k vzteku. Obzvláště pokud bydlíš 400km od trvalého bydliště, v podstatě se nemáš normálně jak tam dostat v pracovní den v pracovní době (kromě dovolené) - věř mi, že to k vzteku je. Raději jsem si přední SPZ "padělal", než abych absolvoval vyřizování SPZ v místě přihlášení vozidla.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru