Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemohu nainstalovat na 160 gb sata II hdd windows xp

Můj problém začal koupí Hdd 160gb SATAII.Mám tři měsíce starý počítač 2,6ghz Athlon dual core.Donesl jsem Hdd donesl domů zapojil a zkontroloval v biosu....vše v pořádku at už jsem ho zapojil na sata 1 nebo sata 2..to bylo jen pro kontrolu
Restartoval jsem pc a nastavil boot na dvdmechaniku.
A tím to haslo....neustále se mi ukazuje tato věta:REBOOT AND SELECT PROPER BOOT DEVICE OR INSERT BOOT MEDIA IN SELECTED BOOT DEVICE AND PRESS A KEY.
hARDDISK JSEM ODVEZL K REKLAMACI A TAM MI HO RYCHLE OTESTOVALI A ŘEKLI ŽE JE V POŘÁDKU A ŽE BYCH NEMĚL MÍT PROBLÉM.
Doslechl jsem se o možnosti že Windows Xp které mám nemají ovladače či co na sata disky,jenomže já mám windows Xp 3x ..každé jiné a všechny jsou SERVICE PACK 2.
Prosím o radu protože jsem bezradný a v biosu nejsem nijak zběhlý....při reklamaci mi řekli že mám v nějakém ,,podmenu" nastavit hdd na první místo jenže já jsem tam nic takového nenašel.Jsem,co se týče těchto věcí,laik.Předem děkuji za rady.Michal

Předmět Autor Datum
Co je to za desku? Co je to za disk? Co je to za DVD? Jak je to pripojeno? Zkus v BIOSu nastavit SAT…
mif 27.10.2007 14:35
mif
deska je to MSI K9N4 Ultra,dvd vypalovačka LG..disk je zapojen na sata 1 nebo 2..obodvojí bezůspěšně
Michal Tany 27.10.2007 15:12
Michal Tany
a co se týče tvé rady tak jsem nenašel nic v biosu co by se tomu co jsi napsal aspon podobalo
Michal Tany 27.10.2007 15:20
Michal Tany
Pořadí bootování bys měl nastavit na cdrom-fdd-hdd /aspoň já to považuju za univerzální/. Měl bys bl…
MM_tank 27.10.2007 15:27
MM_tank
A co se týče mého biosu tak je tam jen pár věci které se dají změnit...většinou jde jen přepnout ena…
Michal Tany 27.10.2007 15:28
Michal Tany
já tam mám ted ten starý jen na tuhle poradnu..chi to nainstalovat bez něj at ho pak mohu pustit do…
Michal Tany 27.10.2007 15:37
Michal Tany
Aha! Tak to je jadro pudla. Disk ti bootovat nebude, protoze jeho partisna nema sign "active". odpoj…
mif 27.10.2007 15:52
mif
ikonka přidat odebrat je u nforce desky normální
MM_tank 27.10.2007 16:04
MM_tank
wordpress
karel 27.10.2007 16:09
karel
Tak tohle jadro pudla asi nebude.Instalovat win na novy hdd jsem zkoušel celou dobu bez starého hdd.…
Michal Tany 27.10.2007 16:00
Michal Tany
Takze jadro pudla presuneme na master/slave identifikaci "stareho" disku a palidla ;-). Odpoj ATA di…
mif 27.10.2007 16:16
mif
:.(:.(:.(:.(:.(:.(:.(:.(:.(:.(
Michal Tany 27.10.2007 16:04
Michal Tany
no o nějakým odpojování starého disku jsi se doteď nezmínil. pravděpodobně tím že odpojíš 80g disk n…
MM_tank 27.10.2007 16:06
MM_tank
jdu vyzkoušet přesunout mechaniku na konec kalbelu a dát ji jako master...a v biosu bude snad nastan…
Michal Tany 27.10.2007 16:27
Michal Tany
jo a nevím co to je a ani jsem si v biosu nevšiml toho nativniho režimu
Michal Tany 27.10.2007 16:29
Michal Tany
Uz prepoj tu mechaniku konecne, uz podla tvojej povodnej otazky je nad slnko jasnejsie ze tvoj probl…
MM.. 27.10.2007 16:40
MM..
reaguji na odpoved pana nebo paní s nickem MM....za prvé pane ,,VRCHOL" nastavení bootování v biosu…
Michal Tany 27.10.2007 16:53
Michal Tany
když na někoho reaguješ, tak na to je odkaz "odpovědět" u daného příspěvku. Pak nemusíš psát jak něk…
touchwood 27.10.2007 17:30
touchwood
a co se týče mého přehození cd mechaniky na master tak jsem neuspěl.Po usazení mechaniky na konec ka…
Michal Tany 27.10.2007 16:55
Michal Tany
Nehlasi vubec ::)? Tak to je teda obrovita podivnost. Zacina se mi zdat, ze s tvym BIOSem neni vse u…
mif 27.10.2007 17:07
mif
Takze dospeli sme k tomu ze nevies zapojit CD mechaniku tak aby sa z nej dalo bootovat. Nechces to d…
MM.. 27.10.2007 17:23
MM..
třeba jsi jen otočil datový konektor, nebo jsi nezapojil napájení... :-D
touchwood 27.10.2007 17:32
touchwood
No sice se můžete rozčilovat jak je někdo arogantí ale dotaz jste sem šupl dost mizerně a vše se z v…
MM_tank 27.10.2007 17:33
MM_tank
Takže tímto děkuji všem kteří měli snahu mi poradit.Problém jsem vyřešil úplnou náhodou a můžu říc ž…
M.Tany 29.10.2007 09:45
M.Tany
OMG chlape, ti traja co sa podla teba "do toho rozumeli" boli este blbsi ako ty (to je kompliment pr… poslední
MM.. 29.10.2007 11:09
MM..

Pořadí bootování bys měl nastavit na cdrom-fdd-hdd /aspoň já to považuju za univerzální/.
Měl bys blízko toho najít i možnost určit pevný disk ze kterého se startuje windows.
Po připojení disku došlo asi k změně a bios se snaží startovat z toho nového na kterým nic není a ten starý co tam máš nezkoušejí.

já tam mám ted ten starý jen na tuhle poradnu..chi to nainstalovat bez něj at ho pak mohu pustit do světa.A co se týče toho starého hdd tak už jsem zkoušel přes něj najet do win a spustit instalační cd.podařilo se mi vytvořit na novém hdd 30 gb oddíl na který jsem nainstaloval win ale po odpojení starého hdd mi harddisk nebootuje a taky se mi nepodařilo naformátopvat zbývajících 130gb...a ve windowsu mi píše že nový harddisk pracuje správně ale pořád mám v liště vpravo dole ikonku jestli chci harddisk bezpečně odebrat/bezpečně odebrat nový hardware/

Tak tohle jadro pudla asi nebude.Instalovat win na novy hdd jsem zkoušel celou dobu bez starého hdd.starý hdd mám zapojený za dvd mechanikou která je jako slave ..takže deska...cd...starý hdd/musím poznamenat že to je ATA..STARÁ 80GB ATA/ atakže místo něj nic napojit nemůžu protože nový hdd mám v sata 1 slotu.

Takze jadro pudla presuneme na master/slave identifikaci "stareho" disku a palidla ;-). Odpoj ATA disk, cedko nastav na master a soupni ho na konec IDE kabelu. To by v tom byl cert, aby to to ted nejelo (BTW - v tom BIOSu mas jiste spravne nastaveno poradi bootu a SATA prepnute do nativniho rezimu).

no o nějakým odpojování starého disku jsi se doteď nezmínil. pravděpodobně tím že odpojíš 80g disk nezačne startovat instalace z dvd média. takže bych zkusil tu dvd páličku přepnout na master případně zkontrolovat nebo vyměnit kabel. Pokud je ten kabel 80žil musí být master na konci kabelu a slave by neměl být používán samostatně.

Uz prepoj tu mechaniku konecne, uz podla tvojej povodnej otazky je nad slnko jasnejsie ze tvoj problem je ze ti to nenabootovalo z toho CD. S HDD to nema nic spolocne a ist ho reklamovat aj ked je OK len kvoli tomu ze a) clovek nevie co robi b) clovek nevie anglicky je fakt vrchol.

... a nastavit spravne poradie bootovania v BIOSe (CD/DVD mechaniku ako prvu), a uistit sa ze mas v CD/DVD mechanike spravne CD (bootovacie instalacne CD Win) a po priadnej vyzve press any key to boot from CD... stlacit do 3s nejaku klavesu.

reaguji na odpoved pana nebo paní s nickem MM....za prvé pane ,,VRCHOL" nastavení bootování v biosu mám dobře...za druhé mám momentálně doma 4x windows XP servis pack 2 a nejde to.... za třetí žádné mačkání klávesy do 3 vteřin nefunguje..věřte mi že jsem zde opravdu proto že už nevím kudy kam a pokud zde chcete arogantně předvádět že znáte co ostatní ne tak by jste se měl nad sebou zamyslet a nebo nereagovat na dotazy.S pozdravem Tanistra Michal

když na někoho reaguješ, tak na to je odkaz "odpovědět" u daného příspěvku. Pak nemusíš psát jak někde na poblbaném webu pro lamy "Pro tohoatoho"

P.S.: Pokud neumíš s počítačem ani základy (nainstalovat HDD do PC, nastartovat instalaci Windows), těžko se pak zlobit na "rádce" že jsou "arogantní". Proč sis to nenechal udělat od nějakého odborníka, nebo člověka co aspoň trochu rozumí PC hardwaru? Když tak čtu tvé "potíže" s nastavením master/slave, nedá mi to neokomentovat tvé naprosto základní počítačové neznalosti.

Já taky neopravuju televize, protože je umím jen zapnout a vypnout, maximálně naladit. Proč se všichni rejpáte v PC, když tomu nerozumíte??

Nehlasi vubec ::)? Tak to je teda obrovita podivnost. Zacina se mi zdat, ze s tvym BIOSem neni vse uplne v poradku. Stran nativniho SATA na tve desce jsem zkousel stahnout manual, ale servery MSI maji asi prazdniny.

BTW: to je jeden z duvodu, proc nemam rad (a nekupuju/neprodavam) fosny s nVidia sadami. I ten vykriceny SIS te aspon necha vyspat ]:)...

Takze dospeli sme k tomu ze nevies zapojit CD mechaniku tak aby sa z nej dalo bootovat. Nechces to dat radsej niekomu kto bude vidiet ze co tam robis blbo? Lebo my ti pod ruky nevidime.
P.S: po tvojej reakcii ti mozem len oznamit ze odnes to do servisu a zaplat si za to, ked si blby. Ja ti dalej radit nebudem aj ked viem ze po hodinach tahania informacii od teba by sme dosli k tomu co robis blbo.

No sice se můžete rozčilovat jak je někdo arogantí ale dotaz jste sem šupl dost mizerně a vše se z vás musí páčit.

Zkuste odpojit ten disk úplně odpojit, bootovat to musí i když je připojená jen cdmechanika.Možná se pokazila.Zkusí to cd načíst nebo to rovnou přeskočí ?

Jednou sem viděl jak se přepínáním sata režimů dal deaktivovat ten ide řadič čili pak by to nemuselo jet. V biosu bych zkusil dát reset bios defaults.

Takže tímto děkuji všem kteří měli snahu mi poradit.Problém jsem vyřešil úplnou náhodou a můžu říc že jsem měl zde 3 pány co počítačema žijou a měli s tím pěkný problém.Bylo vyzkoušeno asi deset různých Windows XP servis pack 2 a nic.Až pak se mi náhodou dostaly do ruky windows Xp servis pack 1..a bingo.Instalace začala a proběhla bez problémů a pak už jen stačilo přeinstalovat na Servis pack 2.
Tímto bych chtěl také říci že jsem již na začátku psal že jsem laik a protože se to tady jmenuje PC PORADNA napsal jsem zde svou žádost o pomoc.Přijde mi nesmyslné jak se tady ozývá kritika na mé zkušenosti..a proč jsem si to nenechal udělat u odborníka...protože jsem na to neměl.Kritiku přijímám v plné výši protože je pravdivá a já se kolem PC opravdu neumím ohánět ale jak už jsem psal přijde mi to nesmyslné když se to zde jmenuje PC PORADNA.A pokud Vás lidi někdo nutí násilím do toho aby jste se zde přihlašovali a radili ostatním kteří na tom nejsou se zkušenostmi tak dobře jako Vy a dávali jim to pěkně najevo tak to je mi líto a možná by stačilo zavolat Policii a sdělit jim svůj problém:i:
A nakonec snad jen že každý z Vás nějak začínal s PC a učil se takže nač ta kritika???A co se týče zapojení..zůstalo tak jak bylo...DVD mechanika...slave..a není až na konci kabelu...a v biosu lasické nastavení 1.místo hdd..2.místo dvd.Stačily mi pouze Windows XP servis pack jedna a klávesa F11 pro vyvolání tabulky odkud chci bootovat.

OMG chlape, ti traja co sa podla teba "do toho rozumeli" boli este blbsi ako ty (to je kompliment pre teba). Ak si myslis ze samotna mechanika v strede kabelu je OK, tak prajem prijemne chvile pri rieseni problemov v buducnosti s prepinanim na PIO mod a inymi problemami s tym zariadenim.

Namiesto vypisovania blbosti o tom aky si urazeny nabuduce napis dostatok podrobnosti (presne aka doska, co je presne ako a kam zapojene, co presne si nastavoval v BIOSe atd) aby sa na to dalo odpovedat, a rob to co bolo poradene a odpovedaj ze co presne si skusil a aky to presne malo efekt, aby sa dalo dalej radit. Alebo si najdi ludi ktori tomu naozaj rozumeju, tych co si si nasiel nemaju o PC ani sajnu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru