Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DVB-S: Mám v tom bordel :-(

Zdravím,

dnes mi volal dealer O2 a nabízel mi IPTV, řekl jsem si tedy, že jejich nabídku porovnám s konkurencí. V úvahu připadá DVB-S a možná i DVB-T. Informací jsem našel hodně, ale nějak si je neumím propojit. Zjistil jsem, že existují různé satelity, ze kterých lze přijímat, že některé kanály lze přijímat volně, jiné pomocí karet. Když si tedy objednam nějaký tarif např. od UPC, dostanu třeba kartu na rok, nebo je v tom nějaký jiný fígl? Co když si nic neobjednám - jaké kanály můžu přijímat volně? Hodnotné pro mě bude i když mi řeknete, jakého "providera" používáte a jak jste s ním spokojeni.

Pak mám ještě jednu otázku - jsou kvalitnější DVB-S přijímače k televizi, nebo v podobě různých karet do PC? Máme doma totiž UTP rozvody a streamingem do budoucna tak nějak počítám.

Předem dík,
Ondra

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takto je to vazne tazke... 1. Na kolkych TV chces nezavisle pozerat rozne programy? 2. Ake zanre ch…
Dreamer 30.10.2007 01:23
Dreamer
1. Na kolkych TV chces nezavisle pozerat rozne programy? Máme jednu TV (později bych chtěl nahradit…
angel333 30.10.2007 17:52
angel333
1. Nepotreboval by si 4 satelity, teoreticky ani 4 karty, ale to uz je komplikovanejsie. 2. Potom o… poslední
Dreamer 30.10.2007 21:47
Dreamer

Takto je to vazne tazke...

1. Na kolkych TV chces nezavisle pozerat rozne programy?
2. Ake zanre chces pozerat? Spravy v Anglictine najdes plno, nekodovane, aj hudbu.
3. Chces aj ine jazyky, cz, CT, Prima, Nova...?

Vsetky velke europske pakety vysielaju vacsinu programov aj v originale, teda hlavne v Anglictine, hlavne filmy.

Tusim jediny anglicky paket v EU je SKY Digital, dostupny len v Britanii a asi v Irsku, je myslim pomerne drahy, aj mesacne poplatky a je nutne mat originalny prijimac, originalna karta nestaci.

Dalsi uzitocny odkaz:

abc

1. Na kolkych TV chces nezavisle pozerat rozne programy?

Máme jednu TV (později bych chtěl nahradit za HTPC), naivně jsem si myslel, že by se daly de facto všechny dostupný kanály streamovat přes síť a koukalo by se na to přes PC. Teď už ale vim, že bych musel mít ve stream serveru 4 karty + 4 satelity na střeše :-(... Takže - 1 TV ;-).

2. Ake zanre chces pozerat? Spravy v Anglictine najdes plno, nekodovane, aj hudbu.

USA thrilery (HBO, Cinemax) a sport nepotřebuju :-). Rád bych relativně kvalitní snímky, ale opět jsem asi moc naivní, takže zůstanu u ČT2 :-). Tzn. řekl bych, že mi budou stačit nějaké zprávy v angličtině a hudba. Viděl bych to na BBC, CNN, MTV, případně Mezzo.

3. Chces aj ine jazyky, cz, CT, Prima, Nova...?

CZ mi stačí analogově, takže nepotřebuju :-).

Na Sky Digital jsem koukal, ten je už trošku dražší.

Díky za link.

1. Nepotreboval by si 4 satelity, teoreticky ani 4 karty, ale to uz je komplikovanejsie.

2. Potom odporucam nejaky lacny prijimac, parabolu s jednym alebo dvoma TWIN alebo QUATRO konvertormi, pre dalsie prijimace, 2 konvertory keby si chcel viac druzic, napr. Astru 19E a Eurobird 28E - je tam vela nekodovanych programov v anglictine - spravodajske, hudobne, sportove, nakupne (tych je tam najviac), dokonca aj filmove (aj ked bez najnovsich hitov) a tiez rozne tematicke.

Tu je zoznam - ale nie vsetky programy sa daju prijimat na nasom uzemi s beznou parabolou - je to tam uvedene, navyse cim viac na vychod, tym je to horsie, takze 180 a 200cm udaj ber s rezervou, ked chces aj tieto programy, zisti si najskor aku by si potreboval parabolu. Tak ci tak je tam toho dost aj ak budes mat obycajnu.

http://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/28 e2/

Keby si chcel mat satelit aj na PC, exstuju lacne DVB-S karty, takze ked budes mat TWIN konvertor, budes moct sledovat programy nezavisle na TV a PC, navyse na PC mozes nahravat, vyuzivat funkcie ako PIP (len vramci jedneho transpondera) a timeshift a tiez streaming rovnakych programov ako na PC na ine PC v sieti. Dnes su uz aj DVB-S2 karty, vhodne aj pre HDTV - tv s vysokym rozlisenim, ale na to je asi este priskoro.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru