Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DVB-S: Mám v tom bordel :-(

Zdravím,

dnes mi volal dealer O2 a nabízel mi IPTV, řekl jsem si tedy, že jejich nabídku porovnám s konkurencí. V úvahu připadá DVB-S a možná i DVB-T. Informací jsem našel hodně, ale nějak si je neumím propojit. Zjistil jsem, že existují různé satelity, ze kterých lze přijímat, že některé kanály lze přijímat volně, jiné pomocí karet. Když si tedy objednam nějaký tarif např. od UPC, dostanu třeba kartu na rok, nebo je v tom nějaký jiný fígl? Co když si nic neobjednám - jaké kanály můžu přijímat volně? Hodnotné pro mě bude i když mi řeknete, jakého "providera" používáte a jak jste s ním spokojeni.

Pak mám ještě jednu otázku - jsou kvalitnější DVB-S přijímače k televizi, nebo v podobě různých karet do PC? Máme doma totiž UTP rozvody a streamingem do budoucna tak nějak počítám.

Předem dík,
Ondra

Předmět Autor Datum
DVB-S sa prijma satelitnym prijmacom (vcetne paraboly atd) ktory musi byt u kazdeho TV. Na nejake ro…
MM.. 28.10.2007 16:01
MM..
Na nejake rozvody zabudni. Myslel jsem straming z centrálního počítače (jakýsi server, HTPC, nebo o…
angel333 28.10.2007 16:50
angel333
Podle toho, co jsem zatím všude vyčetl, by ty tvoje stávající rozvody šly využít. Ale má to jedno do…
rokator 28.10.2007 17:52
rokator
Tak ja na kablovke ked som v SR pozeram len kanaly typu Discovery channel, Spectrum, Viasat history,…
MM.. 28.10.2007 18:13
MM..
Ok, streaming ne :-D. TV kanaly mas v Popis sluzby - Programova nabidka. Nechápu, jak jsem to mohl…
angel333 28.10.2007 18:56
angel333
u iptv je prý na poznat nižší datový tok, třeba proti kvalitě analogové kabelovky http://www.tvfreak…
lední brtník 28.10.2007 20:28
lední brtník
Zalezi na tom, ake programy chces pozerat, kolko, na akom velkom TV to chces pozerat - 55cm alebo 10…
Dreamer 28.10.2007 20:43
Dreamer
Můžu si objednat i zahraniční pakety? Máte s tim někdo zkušenosti? Mám na mysli třeba Premiere, Nova…
angel333 29.10.2007 18:24
angel333
Tak to neviem to by si si musel pozriet na premiere.de (a bolo by to vsetko asi nemecky, alebo exist…
MM.. 29.10.2007 18:56
MM..
Jak jsem psal, češtinu skutečně nepotřebuju, potřebuju hlavně angličtinu. To mě právě zarazilo, že…
angel333 29.10.2007 19:21
angel333
Problematika je opravdu složitá a vyjasnit si všechno touto cestou je skoro nemožné. Obzvlášť když v…
anarchist 29.10.2007 20:17
anarchist
To by bylo super! Jestli na tom je ještě co vysvětlovat, rád si nechám poradit. Btw, hodnej jsem po…
angel333 29.10.2007 21:16
angel333
premiere je predsa nemecky balik (vsetky kanaly su v nemcine) tak naco tam maju cpat anglictinu? Ak…
MM.. 29.10.2007 23:58
MM..
Takto je to vazne tazke... 1. Na kolkych TV chces nezavisle pozerat rozne programy? 2. Ake zanre ch…
Dreamer 30.10.2007 01:23
Dreamer
1. Na kolkych TV chces nezavisle pozerat rozne programy? Máme jednu TV (později bych chtěl nahradit…
angel333 30.10.2007 17:52
angel333
Tzn. řekl bych, že mi budou stačit nějaké zprávy v angličtině a hudba. Viděl bych to na BBC, CNN, MT…
anarchist 30.10.2007 19:20
anarchist
1. Nepotreboval by si 4 satelity, teoreticky ani 4 karty, ale to uz je komplikovanejsie. 2. Potom o… poslední
Dreamer 30.10.2007 21:47
Dreamer

DVB-S sa prijma satelitnym prijmacom (vcetne paraboly atd) ktory musi byt u kazdeho TV. Na nejake rozvody zabudni.
Za UPC balik programov (dekodovaciu kartu) sa plati mesacny poplatok, a nie maly. Viac info najdes urcite na upc.cz
Ina moznost je karta czechlik za ktoru sa plati len raz niekolko tisic (a je nutne aby ju aktivoval niekto kto plati koncesionarske poplatky v CR), kde su tusim nejake 4-5 programov (CTV, nova, apod), viac info na czechlink.cz
Volne chytis maximalne tak nejake nemecke volne kanaly (RTL, Pro7, apod) a pripadne par dalsich zahranicnych, nic zaujimave a myslim ze ziadne ceske ani slovenske.

Ak chces mat slusny balik programov omnoho lepsie je dat si zaviest normalne kablovku, ak je to v tvojej lokalite mozne.
IPTV je este v zaciatkoch, tazko povedat ci by si s tym bol spokojny, nutnost mat nejake specialne zariadenie alebo PC pri kazdej TV. Keby si mal obycajnu (analogovu) kablovku tak prijmas priamo tunerom v TV, co je myslim najjednoduchsie (nepotrebujes dalsie zariadenia).

Na nejake rozvody zabudni.

Myslel jsem straming z centrálního počítače (jakýsi server, HTPC, nebo obojí dokupy). Myslim, že JR_Ewing to tu občas propaguje :-).

Kabelovka není možná, bydlím v rodinném domku.

Na UPC jsem sice našel různý tarify, ale nenašel jsem, co vrámci těch tarifů poskytují. Mám jinou alternativu, než je UPC?

Btw, je nějaký kanál, kde jsou kvalitní filmy? Koukal jsem na program HBO a Cinemax, je to tam jeden Thriler USA vedle druhého :-(.

Podle toho, co jsem zatím všude vyčetl, by ty tvoje stávající rozvody šly využít. Ale má to jedno dost podstatné omezení. Veškeré televize na těchto rozvodech by mohly zobrazovat jen jeden program = v každé místnosti na každé TV by ti běžel stejný pořad bez možnosti přepnout.

podrobněji např. na http://www.digitalnitelevize.cz/forum/televizni-roz vody-dvb-t/rozvod-dvb-t-po-byte-nechci-6-set-top-bo xu-24455/?stranka=

Tak ja na kablovke ked som v SR pozeram len kanaly typu Discovery channel, Spectrum, Viasat history, explorer, apod. Vsetko dokumentarne :-)

Ja neviem co chces pozerat, kanaly si vyber sam.

Streaming mozes robit len ak mas z coho (mas peniaze na 30 satelitnych tunerov?), a ak mas aj patricne prijmace. Keby som mal mat vzdy pusteny PC kvoli pozeraniu TV, tak by ma asi vystrelo.

Na upc.cz si kliknes na satelitni televize a tam mas vsetko vcetne cien pre baliky a aj toho ake kanaly su v jednotlivych balikov. TV kanaly mas v Popis sluzby - Programova nabidka. Preco si to tam nepreklikas sam? Sa bojis tam na nieco kliknut alebo co?

Zalezi na tom, ake programy chces pozerat, kolko, na akom velkom TV to chces pozerat - 55cm alebo 100cm plazma a tiez na kolkych TV.

UPC je drahe, kvalita nic moc, staci tak pre 55cm, rovnako je na tom Digi TV, ale je to aspon (ovela) lacnejsie a ponukaju prijimac s 2 tunermi, takze je mozne sledovat nezavisle 2 programy na dvoch TV za rovnaku cenu - pri UPC len jeden.

Tu najdes vsetko o ceskych a slovenskych paketoch a programoch na satelite:

cz-sk

Tak to neviem to by si si musel pozriet na premiere.de (a bolo by to vsetko asi nemecky, alebo existuje premiere balik aj v cestine?) ale musis ratat s tym ze pre kazdu dekodovaciu kartu musis mat v prijmaci dekoder na prislusnu kodovaciu normu (je nutne si pozriet aky system kodovania pouziva premiere apod., napr. czechlink pouziva cryptoworks, UPC a premiere neviem).
Prip. mat v prijmaci volny CI slot a dokupit si prislusny dekoder. V prijmacoch byvaju tak max 2 alebo 3 CI sloty, a dekoder tiez nie je lacny, tak to s dekodovacimi kartami moc neprehanaj.

P.S. podla FAQ na premiere.de je premiere mozne v nemecku a rakusku. Ak by si tam niekoho mal kto by to za teba odtial platil tak samozrejme karta ti bude fungovat kdekolvek, ak to nikomu nepovies :-)

premiere je predsa nemecky balik (vsetky kanaly su v nemcine) tak naco tam maju cpat anglictinu? Ak chces anglictinu tak urcite nie premiere.

P.S: na tvojom mieste si kupim nejaky zaklaldny alebo plus balik UPC a viac to neriesim. Zahranicne baliky su vacsinou obmedzene na nejake zahranicne staty (zrejme aj kvoli cene za autorske prava to obmedzuju). Dekodovanie sa da riesit aj piratsky ale okrem toho ze je to nelegal (co je sice kazdemu jedno) na to je dost problem zohnat info a je to skor len pre expertov a fanatikov ktori su ochotny tolerovat ze im to kazdu chvilu zas nejde a musia cosi zas zhanat a preinstalovavat prip. preflashovavat alebo co :)

Takto je to vazne tazke...

1. Na kolkych TV chces nezavisle pozerat rozne programy?
2. Ake zanre chces pozerat? Spravy v Anglictine najdes plno, nekodovane, aj hudbu.
3. Chces aj ine jazyky, cz, CT, Prima, Nova...?

Vsetky velke europske pakety vysielaju vacsinu programov aj v originale, teda hlavne v Anglictine, hlavne filmy.

Tusim jediny anglicky paket v EU je SKY Digital, dostupny len v Britanii a asi v Irsku, je myslim pomerne drahy, aj mesacne poplatky a je nutne mat originalny prijimac, originalna karta nestaci.

Dalsi uzitocny odkaz:

abc

1. Na kolkych TV chces nezavisle pozerat rozne programy?

Máme jednu TV (později bych chtěl nahradit za HTPC), naivně jsem si myslel, že by se daly de facto všechny dostupný kanály streamovat přes síť a koukalo by se na to přes PC. Teď už ale vim, že bych musel mít ve stream serveru 4 karty + 4 satelity na střeše :-(... Takže - 1 TV ;-).

2. Ake zanre chces pozerat? Spravy v Anglictine najdes plno, nekodovane, aj hudbu.

USA thrilery (HBO, Cinemax) a sport nepotřebuju :-). Rád bych relativně kvalitní snímky, ale opět jsem asi moc naivní, takže zůstanu u ČT2 :-). Tzn. řekl bych, že mi budou stačit nějaké zprávy v angličtině a hudba. Viděl bych to na BBC, CNN, MTV, případně Mezzo.

3. Chces aj ine jazyky, cz, CT, Prima, Nova...?

CZ mi stačí analogově, takže nepotřebuju :-).

Na Sky Digital jsem koukal, ten je už trošku dražší.

Díky za link.

Tzn. řekl bych, že mi budou stačit nějaké zprávy v angličtině a hudba. Viděl bych to na BBC, CNN, MTV, případně Mezzo.

Pak vystačíš s volným příjmem z Astry na 19st východně. Pak není ani nereálné mít více přijímačů, protože to zvládne i ten nejlevnější. Většinou lidi volí kombinaci Astry na 23,5st a Astry na 19,2st východně, kdy z jedné berou CSLink, kde za jednorázovou částku mají běžné české kanály + možnost si připlatit bez smlouvy za nějaký ten kanál placený (třeba jen na omezenou dobu - např. tří měsíců), a z druhé poměrně hodně volných kanálů, kde sice převažují kanály německé, ale je tam poměrně hodně zpravodajských kanálů vč. anglických a několik hudebních kanálů. Na 19,2st je i pár dalších významných placených balíků, takže v případě potřeby lze na ně v budoucnu snadno přejít (pokud to umožní přijímač - např. UPC používá stejný kódovací systém jako CSLink). Příjem ze dvou družic na více přijímačích je dnes hračka, stačí na to konvertor typu monoblok se dvěma nebo čtyřmi výstupy. Nic, co by se nedalo zaplatit. Osobně jsem pro QUAD verzi, aby byla rezerva. V rodinných domech často nezůstane jen u dvou přijímačů.

1. Nepotreboval by si 4 satelity, teoreticky ani 4 karty, ale to uz je komplikovanejsie.

2. Potom odporucam nejaky lacny prijimac, parabolu s jednym alebo dvoma TWIN alebo QUATRO konvertormi, pre dalsie prijimace, 2 konvertory keby si chcel viac druzic, napr. Astru 19E a Eurobird 28E - je tam vela nekodovanych programov v anglictine - spravodajske, hudobne, sportove, nakupne (tych je tam najviac), dokonca aj filmove (aj ked bez najnovsich hitov) a tiez rozne tematicke.

Tu je zoznam - ale nie vsetky programy sa daju prijimat na nasom uzemi s beznou parabolou - je to tam uvedene, navyse cim viac na vychod, tym je to horsie, takze 180 a 200cm udaj ber s rezervou, ked chces aj tieto programy, zisti si najskor aku by si potreboval parabolu. Tak ci tak je tam toho dost aj ak budes mat obycajnu.

http://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/28 e2/

Keby si chcel mat satelit aj na PC, exstuju lacne DVB-S karty, takze ked budes mat TWIN konvertor, budes moct sledovat programy nezavisle na TV a PC, navyse na PC mozes nahravat, vyuzivat funkcie ako PIP (len vramci jedneho transpondera) a timeshift a tiez streaming rovnakych programov ako na PC na ine PC v sieti. Dnes su uz aj DVB-S2 karty, vhodne aj pre HDTV - tv s vysokym rozlisenim, ale na to je asi este priskoro.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru