Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Připojední důchodců k netu?

Ahoj,

mým prarodičům, osmdesátníkům, daruji k vánocům počítač. Jen nevím, jaké připojení k internetu jim pořídit. Prioritou je cena, fup i rychlost je podružná. Sice jsou relativně prachatý, ale "jó já pamatuju rohlík za půl halíře, dnes je všechno drahý, zlatý komunisti...". K dispozici je telefonní linka a signál všech operátorů. Wifi poskytovatel nepřipadá v úvahu.

Asi nejlepší by bylo adsl od španělskejch teleprdů za 399 bez dph. Měl by někdo lepší nápad prosím?

Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Snad jako každý jsem začínal na dial-up, ale to byl děs a běs. ]:)Dokud jsem bydlel v Praze, používa… poslední
Fantan 10.01.2008 03:35
Fantan

Snad jako každý jsem začínal na dial-up, ale to byl děs a běs. ]:)Dokud jsem bydlel v Praze, používal jsem UPC (snad nejlepší, i když trochu drahé) a po přestěhování jsem zůstal kabelovce věrný - byť jiné. Je to docela rychlé - používám 4 Mbit - sice s omezením dat na 3 GB, ale i když jsem na netu denně skoro phurt, nepřelezu. Včetně té kabelovky (35 programů) mě to stojí necelých 700/měs.
Nemysli si, že rychlost nehraje roli - používám to i jako telefon (SKYPE OUT) a tam je to docela důležité. Pevnou jsem dávno zrušil, nedám těm zlodějům ani fenik - takhle volám za cca 0,60 Kč/min! Jen aby se prarodiče kamarádili s klávesnicí! Já i moje žena jsme šli do důchodu jako úředníci, mně to problémy nedělá, žena se PC štítí. Absolvovala několik PC kurzů ještě v zaměstnání, teď si to šla obnovit, ale stejně považuje PC za ztrátu času (pro sebe). Není finančně nejvýhodnější ten U-fon? Praneteř ho má, ale stěžuje si na dost časté výpadky.

Zpět do poradny Nahoru