Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LCD měnění rozlišení

Zdravím

mám ted nový počitač s grafickou kartou NVIDIA GeForce 7500 LE a dělá mi dost velký problém LCD od firmy Mustiff. Někdy se mi změní rozlišení z původně používáných 1680x1050 na 1600x1024. To by mi ani nevadilo, ale text je pak hrozne rozmazaný a nevím jak to spravit, protože to rozlišení pak už nejde přehodit:-(.

Taky někdy je divné že mám v nastavení monitor jako "výchozí monitor" a někdy "monitor plug and play"

Chtěl jsem sehnat nějaké ovladače, ale nepodařilo se mi to, proto prosím o nějakou radu, jak to vyřešit.

Předem díky za rady.

Předmět Autor Datum
monitor plug and play znamena ze ovladac grafiky ten monitor rozpoznal, vychozi monitor myslim ze zn…
MM.. 07.11.2007 18:29
MM..
monitor je trvale v zásuvce jen uspaný při vypnutí, nebo se zapíná z pc? že by pomalu nabíhal a prot…
lední brtník 07.11.2007 21:12
lední brtník
No monitor je trvale zapnutý v zásuvce. Ale ono se to rozhodí třeba jen tak nečekaně někdy a nebo po…
PUX5 07.11.2007 22:46
PUX5
Neznám konkrétní model, ale ovladače jsou tady: >>>click<<<
Cat 07.11.2007 21:36
Cat
Tady jsme se díval a ikdyž jsem klikl na typ monitoru, tak sem tam ovladače nenašel.....nebo jim mus…
PUX5 07.11.2007 22:47
PUX5
No ted se mi stalo, že při hraní třeba hry Neverwinter nights se mi monitor vypl a nenaskočil ani po…
PUX5 11.11.2007 17:40
PUX5
firma je tedy naprostý noname shit. pokud je nový, reklamuj to u prodejce že u toho svinstva (slyšel…
lední brtník 11.11.2007 18:23
lední brtník
Tak já už sem bezradný a fakt nevím, no zkusil sem přehodit ty kábly na DVI a nebo ten klasický star…
PUX5 11.11.2007 20:28
PUX5
dyť to píšu! nedomluví se tvoje grafika s tvým lcd - vga rozhraní k tomu používá ddc komunikaci. můž… poslední
lední brtník 11.11.2007 21:38
lední brtník

monitor plug and play znamena ze ovladac grafiky ten monitor rozpoznal, vychozi monitor myslim ze znamena ze ho nerozpoznal. Rozpoznavanie sa deje cez dva specialne draty na konektore, takze to tipujem na blbo strceny alebo nalomeny kabel k monitoru, alebo studenak v monitore alebo grafike.
Rozpoznavanie plug&play sa tusim da vypnut (pravy klik na plochu - vlastnosti - rozsirene - rozsirene), a nastav si rucne rozlisenie ktore ma ten monitor fyzicky (najdes v kazdom popise toho monitoru, je nutne ale samozrejme hladat znacku aj typove cislo).

monitor je trvale v zásuvce jen uspaný při vypnutí, nebo se zapíná z pc? že by pomalu nabíhal a proto někdy selže detekce?
zkus mu místo "plug and play" vnutit konkrétní typ; potřebuješ .inf soubor k tvému lcd.
pořídil sis nějaký totální shit, který podle google existuje jako obchodní značka snad jen v česku. pokud jsi neměl ovladač v krabici, musíš si najít velkodovozce, a stáhnout .inf z jeho webu [support]. nebo zkusit everestem prozkoumat co ti řekne o původu monitoru - a hledat originál.

No ted se mi stalo, že při hraní třeba hry Neverwinter nights se mi monitor vypl a nenaskočil ani po restartu, musel sem vytáhnout kábly a chvíli počkat, pak zapojit a šlo to.
Myslíte že jsou vadné kabely?

Jinak ovladač na ten monitor prý neexistuje, to mi napsali mailem z té firmy.

firma je tedy naprostý noname shit. pokud je nový, reklamuj to u prodejce že u toho svinstva (slyšel tu někdy někdo o značce "mustiff"?) nemůžeš nastavit udržitelné rozlišení.

pokud je možnost zapojit jiný vstup (dvi místo vga), zkus to. jinak se prostě tvoje lcd nedomluví s tvojí grafickou kartou a máš smůlu.
nebo monitoru ručně přiřadit jiný typ (.inf soubor od jiného lcd se stejnými parametry), a jak psal hned na začátku mm.., zakázat pnp detekci.

Tak já už sem bezradný a fakt nevím, no zkusil sem přehodit ty kábly na DVI a nebo ten klasický starý.....ale s DVI když zapnu počák, tak monitor nenastaruje. Když ted dám ten starý obyčejný tak sice jede, ale pak napíše "out of range".....asi fakt monitor nechce spolupracovat s grafikou a koupím si nový.

Přitom tenhle monitor měl na svém počitači i tatka a jel mu v pohodě, bez žádných problémů a jakmile ho mám já, tak to neustále blbne :-(

dyť to píšu! nedomluví se tvoje grafika s tvým lcd - vga rozhraní k tomu používá ddc komunikaci. můžeš teoreticky ještě zkusit jiný kus vga kabelu.

out of range znamená že tvoje grafika, která byla předtím připojená na skleněný monitor s vyšším frekv.rozsahem, má v eepromce pro něj uložený režim pro dané rozlišení, a ten lcd nezvládá (umí jen refresh 60-70hz). připoj znovu skleněný monitor, nastav 60hz refresh: na kartě rozlišení - rozšířené - monitor - refresh. odpoj monitor a připoj lcd.

pokud tvůj pc není schopen nabootovat s dvi kabelem, pak je shitem velmi pravděpodobně i tvá grafická karta (nemá dual output? nemáš kabel v druhém výstupu?). šílená značka lcd, šílená grafika která nejede s dvi - kde proboha ty krámy kupuješ? v makru?

záleží co si chceš nechat a co jako absolutní shit (volil bych stupidní noname lcd) reklamovat = vyměnit za jinou značku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru