Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LCD měnění rozlišení

Zdravím

mám ted nový počitač s grafickou kartou NVIDIA GeForce 7500 LE a dělá mi dost velký problém LCD od firmy Mustiff. Někdy se mi změní rozlišení z původně používáných 1680x1050 na 1600x1024. To by mi ani nevadilo, ale text je pak hrozne rozmazaný a nevím jak to spravit, protože to rozlišení pak už nejde přehodit:-(.

Taky někdy je divné že mám v nastavení monitor jako "výchozí monitor" a někdy "monitor plug and play"

Chtěl jsem sehnat nějaké ovladače, ale nepodařilo se mi to, proto prosím o nějakou radu, jak to vyřešit.

Předem díky za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak já už sem bezradný a fakt nevím, no zkusil sem přehodit ty kábly na DVI a nebo ten klasický star…
PUX5 11.11.2007 20:28
PUX5
dyť to píšu! nedomluví se tvoje grafika s tvým lcd - vga rozhraní k tomu používá ddc komunikaci. můž… poslední
lední brtník 11.11.2007 21:38
lední brtník

Tak já už sem bezradný a fakt nevím, no zkusil sem přehodit ty kábly na DVI a nebo ten klasický starý.....ale s DVI když zapnu počák, tak monitor nenastaruje. Když ted dám ten starý obyčejný tak sice jede, ale pak napíše "out of range".....asi fakt monitor nechce spolupracovat s grafikou a koupím si nový.

Přitom tenhle monitor měl na svém počitači i tatka a jel mu v pohodě, bez žádných problémů a jakmile ho mám já, tak to neustále blbne :-(

dyť to píšu! nedomluví se tvoje grafika s tvým lcd - vga rozhraní k tomu používá ddc komunikaci. můžeš teoreticky ještě zkusit jiný kus vga kabelu.

out of range znamená že tvoje grafika, která byla předtím připojená na skleněný monitor s vyšším frekv.rozsahem, má v eepromce pro něj uložený režim pro dané rozlišení, a ten lcd nezvládá (umí jen refresh 60-70hz). připoj znovu skleněný monitor, nastav 60hz refresh: na kartě rozlišení - rozšířené - monitor - refresh. odpoj monitor a připoj lcd.

pokud tvůj pc není schopen nabootovat s dvi kabelem, pak je shitem velmi pravděpodobně i tvá grafická karta (nemá dual output? nemáš kabel v druhém výstupu?). šílená značka lcd, šílená grafika která nejede s dvi - kde proboha ty krámy kupuješ? v makru?

záleží co si chceš nechat a co jako absolutní shit (volil bych stupidní noname lcd) reklamovat = vyměnit za jinou značku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru