Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Modrá obrazovka po přidání HDD

Ahoj

S modrou obrazovkou tady má problém hodně lidí, projíždel jsem si dost článků o tom, ale nikdo neměl podobný problém jako já. Řeknu Vám ten příběh od začátku...

Včera večer sem si sedl k PC a začal "brouzdat" po internetu, kdyžto najednou se v celém baráku vypla elektrika a znovu naskočila, to mělo samozřejmě za následek vypnutí pc. Když jsem PC znovu zapl tak po nabíháné windowsů (Microsoft Windows XP Home Edition, SP2) na dvě vteřiny obrazovka zčernala a náhle potom "Modrá Smrt" chyba. Tak sem PC vypnul a řekl jsem si: "To bude zase problém s jedním z mích HDD", mám dva, jeden už od doby co jsem PC koupil "Samsung - SP2004C (200 GB)" a druhý co mám asi 4 měsíce "Seagate Barracuda ATA IV - ST380021A (80 GB)" ...
S tím prvním jsem nikdy problémy neměl ale s tím druhým jo, ale vždy jsem ten problém s druhým vyřešil pomocí příkazovýho řádku a příkazem "Chkdsk". Tak když sem PC vypnul odebral jsem ten druhý 80 GB HDD a následně zapl všechno šlo normálně, žádná chyba nic, takže jsem udělal to samé jako vždycky když my systém přestal běžet s oběma HDD, nejdřív jsem zkontroloval RAM, potom jsem přeinstaloval desku a nakonec sem šel do příkazového řádku a napsal jsem "Chkdsk /F" (F název 80 GB disku) ..

""""""pokračuji v dalšim příspěvku .. celý mi to nevzalo"""""""

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Uplne zakladna vec je - vidis ten disk zdetekovany v BIOSe? Ak ano tak to je dobre znamenie a bolo b… nový
MM.. 14.11.2007 00:36
MM..
bluescreen je HW chyba vetšinou nový
notes2 14.11.2007 02:36
notes2
Po nabootování ze Samsungu vidíš Seagate? Jak píše MM, vidí ho BIOS? To je základ, jinak jsi patrně… poslední
Fuente 14.11.2007 03:35
Fuente

Uplne zakladna vec je - vidis ten disk zdetekovany v BIOSe?
Ak ano tak to je dobre znamenie a bolo by dobre pokusit sa z neho vytahat data. Problem je ale u teba ze sa Win restartuje ak ho mas strceny v PC? Ale Win bootujes z ineho disku? chapem to spravne?
V takom pripade to vyzrea tak, ze pri vypnuti elektriky sa posahal filesystem (co je normalne) ale u teba mozno nahodou takym sposobom, ze Winsracky kvoli tomu skolabuju (chyba programatora v MS ?). Skusil si nabootovat do konzoly pre zotavenie, a skusit to poriesit tam? (ale nie som si isty ci chkdsk je v konzole pre zotavenie).
Este by si mohol skusit nabootovat nudzovy rezim a poriesit to tam (skusit chkdsk alebo programy typu getdataback). Samozrejme nepokusat sa bootovat z toho 80GB disku (uistit sa ze bootujes svoje Win zo systemoveho disku).

Co presne je na tej bluescreen?

P.S. pozri sa aj v DOSe (bootovacia disketa W98 napr. na www.bootdisk.com) napr. programom ranish partition manager (www.ranish.com) ci su na tom disku vobec particie, a ake (ci tam nie je nejaky nezmysel napr. particia 300GB na 80GB disku apod :))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru