Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Modrá obrazovka po přidání HDD

Ahoj

S modrou obrazovkou tady má problém hodně lidí, projíždel jsem si dost článků o tom, ale nikdo neměl podobný problém jako já. Řeknu Vám ten příběh od začátku...

Včera večer sem si sedl k PC a začal "brouzdat" po internetu, kdyžto najednou se v celém baráku vypla elektrika a znovu naskočila, to mělo samozřejmě za následek vypnutí pc. Když jsem PC znovu zapl tak po nabíháné windowsů (Microsoft Windows XP Home Edition, SP2) na dvě vteřiny obrazovka zčernala a náhle potom "Modrá Smrt" chyba. Tak sem PC vypnul a řekl jsem si: "To bude zase problém s jedním z mích HDD", mám dva, jeden už od doby co jsem PC koupil "Samsung - SP2004C (200 GB)" a druhý co mám asi 4 měsíce "Seagate Barracuda ATA IV - ST380021A (80 GB)" ...
S tím prvním jsem nikdy problémy neměl ale s tím druhým jo, ale vždy jsem ten problém s druhým vyřešil pomocí příkazovýho řádku a příkazem "Chkdsk". Tak když sem PC vypnul odebral jsem ten druhý 80 GB HDD a následně zapl všechno šlo normálně, žádná chyba nic, takže jsem udělal to samé jako vždycky když my systém přestal běžet s oběma HDD, nejdřív jsem zkontroloval RAM, potom jsem přeinstaloval desku a nakonec sem šel do příkazového řádku a napsal jsem "Chkdsk /F" (F název 80 GB disku) ..

""""""pokračuji v dalšim příspěvku .. celý mi to nevzalo"""""""

Předmět Autor Datum
vypnul jsem pc, znovu zapojil 80 GB HDD a zapl ... po naběhnutí systému, to samozřejmě začalo kontro…
Bodo 10.11.2007 12:30
Bodo
A ještě bych se rád zeptal, jestli neni divný že se mi neudělal ten výpis ?? .. nebo výpis se udělá…
Bodo 10.11.2007 13:23
Bodo
editování příspěvků můžou provádět jen registrovaní uživatelé K tvému konkrétnímu problému nevím...…
Zarniwúp 10.11.2007 16:06
Zarniwúp
To ne, bratrovi přebejval a já sem si řekl "Proč ne, 80 GB navíc se může hodit". A vím že tyto HDD s…
Bodo 10.11.2007 16:38
Bodo
Pokud nikdo neví, tak tento příspěvěk smažte, už se s tim seru týden, a furt nic ...
Bodo 13.11.2007 16:12
Bodo
jako obvykle v takových případech: připoj ten disk do jiného pc, na druhý samostatý kabel třeba míst…
lední brtník 13.11.2007 21:43
lední brtník
Píšeš, že již dříve byly s tím diskem problémy a tak tentokrát je chyba asi pro disk osudová.
FRC 13.11.2007 21:06
FRC
Uplne zakladna vec je - vidis ten disk zdetekovany v BIOSe? Ak ano tak to je dobre znamenie a bolo b…
MM.. 14.11.2007 00:36
MM..
bluescreen je HW chyba vetšinou
notes2 14.11.2007 02:36
notes2
Po nabootování ze Samsungu vidíš Seagate? Jak píše MM, vidí ho BIOS? To je základ, jinak jsi patrně… poslední
Fuente 14.11.2007 03:35
Fuente

vypnul jsem pc, znovu zapojil 80 GB HDD a zapl ... po naběhnutí systému, to samozřejmě začalo kontrolovat, ale celkem mě na konci kontroly překvapilo "0 Chybných sektorů" .. když byla kontrola u konce tak se to automaticky restartovalo, což má. Ale po naběhnutí systému... "Modrá smrt" - nechápal jsem, tak sem vše udělal ještě jednou, ale zase nic... po chvíli uvažování jsem si řekl že se podívám na výpis v Minidampu (samozřejmě sem musel odebrat 80 GB HDD aby sem mohl do windowsu), ale žádný výpis chyby tam nebyl, už si nevím rady dál.

Myslíte že po nečekaném vypnutí elektriky se něco mohlo stát s 80 GB HDD ?
Protože když ho tam nemám zapojenej tak vše jde normálně..
O ten HDD si ani tak starost nedělám, ale spíše o data, která na něm mám..
Ještě mě napadlo přeinstalovat Windows, ale to je ta pioslední věc, na kterou myslim.

Předem díky za všechny odpovědi ..

To ne, bratrovi přebejval a já sem si řekl "Proč ne, 80 GB navíc se může hodit". A vím že tyto HDD se už moc nedoporučují no, já jen chtěl vědět jestli by se do něj nešlo ještě nějak dostat abych si mohl přetáhnout ty data, zkusím to na jiném pc, až nějáký bude dostupuný ..

Uplne zakladna vec je - vidis ten disk zdetekovany v BIOSe?
Ak ano tak to je dobre znamenie a bolo by dobre pokusit sa z neho vytahat data. Problem je ale u teba ze sa Win restartuje ak ho mas strceny v PC? Ale Win bootujes z ineho disku? chapem to spravne?
V takom pripade to vyzrea tak, ze pri vypnuti elektriky sa posahal filesystem (co je normalne) ale u teba mozno nahodou takym sposobom, ze Winsracky kvoli tomu skolabuju (chyba programatora v MS ?). Skusil si nabootovat do konzoly pre zotavenie, a skusit to poriesit tam? (ale nie som si isty ci chkdsk je v konzole pre zotavenie).
Este by si mohol skusit nabootovat nudzovy rezim a poriesit to tam (skusit chkdsk alebo programy typu getdataback). Samozrejme nepokusat sa bootovat z toho 80GB disku (uistit sa ze bootujes svoje Win zo systemoveho disku).

Co presne je na tej bluescreen?

P.S. pozri sa aj v DOSe (bootovacia disketa W98 napr. na www.bootdisk.com) napr. programom ranish partition manager (www.ranish.com) ci su na tom disku vobec particie, a ake (ci tam nie je nejaky nezmysel napr. particia 300GB na 80GB disku apod :))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru