Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučte nenáročný satelit...

tie co pises sa daju chytat volne z astry, vid. http://www.ses-astra.com/consumer/cz/channel-guide/ Simple-Search-TV/index.php tam si klikni na CR a search. Tie ktore maju v tabulke ze "Free" su volne (nie su zakodovane).

Staci ti teda akykolvek digitalny satelitny komplet (velkost anteny by som volil pre Astru a v CR tipujem 60cm by mala stacit, mozes ale radsej trochu vacsiu). Prepojis to cez Scart k jednej TV (na viac TV pozerat rozne satelitne kanaly nie je mozne, t.j. bude to k jednej TV). Ak by si to chcel pre viac nezavislych TV v dome tak by si potreboval viac satelitnych prijmacov a viacnasobny konvertor ("konvertor" je ta vec v ohnisku paraboly).

Ale vzhladom na to ze je mozne chytat aj nejake CR programy (balik www.czechlink.cz) ktore su zakodovane systemom cryptoworks a za kartu za tento balik sa plati len jednorazovo nejakych 3tisic (za predpokladu ze platis koncesionarske poplatky uz potom nic viac neplatis), tak by som sa radsej obzeral po satelitnom prijmaci s cryptoworks dekoderom (alebo aspon s volnym CI slotom a dekoder by si si dokupil az budes chciet skusit aj CR balik), myslim ze ma zmysel to vyuzit, ked uz tam ten cesky balik je, a je vpodstate len za jednorazovy poplatok za dekod.kartu. Kvalita bude urcite lepsia ako pozemne analog vysielanie a mas tam mozno aj nieco co pozemne nechytis (spravy alebo co ja viem co je v czechlink baliku)

//edit - pozeram ze czechlink uz neni a je z toho www.cslink.cz s nejakymi divnymi podmienkami ::) ale nepocul som nic o tom ze by sa zmenil sposob (ne)platenia za tie zakladne programy, tie by mali byt zdarma (resp platba jednorazova). mozes sa tam informovat aj o cene toho plateneho sport kanalu ak chces...
//edit2 - a kua ten czechlink je na novych astrach na 23° vychodne, nie na 19.2° vychodne takze na ten czechlink radsej uplne zabudni ak su tie nemecke kanaly na pvodnych astrach na 19.2° aby si nemusel kupovat aj natacaci mechanizmus pre parabolu prip. specialny dvojity konvertor.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny