Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučte nenáročný satelit...

Tak rakouská TV přešla na digitální vysílání a tím mě odstřihla od možnosti sledování těch pár pořadů (skoky na lyžích, biatlon), které mě baví...

Na RD mám společnou anténu, na půdě slučovače, rozvod koaxem po baráku (zásuvky). Na digitální příjem se zatím nechystám, čekám, až analog u nás definitivně vypnou (abych pak pořídil nějaké prachobyčejné set-top boxy...).

Proto bych chtěl konečně pořídit nějaký obyčejný satelit (netuším, zda nalogový či digitální :-/), na který bych chytil nějaký Eurosport, Euronews, CNN, pokud možno ARD a ZDF... Nikdy jsem nic takového doma neměl (nepotřeboval), netuším ani, zda uvedené stanice je možno bezplatně sledovat (nemíním vrážet peníze do nějakých dekódovacích karet či si platit nějaké paušály).

TV, ke které bych to chtěl připojit, je obyčená (cca 17-19") mono Tesla za 3500 Kč v kanclu. Vzadu má akorát SCART a anténní konektor a na boku žlutý a bílý CINCH (snad to píšu dobře :-?)

------
Poraďte prosím, co by tak připadalo v úvahu, popř. jak je to s tím analog/digi a s příjmem nekódovaných TV, uvedených výše. Jde mi o low-end, žádné zázraky a fičury neočekávám.

Budu kontaktovat i montážníka antén z vedlejší dědiny, tady se informuju proto, aby mě neopil rohlíkem a abych vůbec něco málo o tom věděl...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Este mala poznamka k prechodu na DIGI-TV. Predvcerom na nasom uzemi napadol prvy sneh a doslo okamzi…
fleg 14.11.2007 10:01
fleg
Ked sa tu uz spomina problem so snehom - ja mam Dreambox a teraz ked napadol prvy sneh, nemohol so v…
Josip 14.11.2007 16:53
Josip
Josipe Promiň ve vší úctě,musíš mít něco v nepořádku,neboť padal sníh všude a ne málo,mám sat několi… poslední
des 15.11.2007 00:10
des

Este mala poznamka k prechodu na DIGI-TV. Predvcerom na nasom uzemi napadol prvy sneh a doslo okamzite k celoplosnemu vypadku signalu. Je to sposobene "lacnou" druzicou, ktora tento signal siri.
Na druhej strane za tych par korun nemozu zakaznici ocakavat kvalitu.

Ked sa tu uz spomina problem so snehom - ja mam Dreambox a teraz ked napadol prvy sneh, nemohol so vobec sledovat satelit - ani nekodovane kanaly na Astre 19.2 E, proste nic. Parabolu mam 80cm a konvertor so sumovym cislom tusim 0.2. Signal mi klesol na 50 - 60%.
Viete mi poradit nejaky "najrozumnejsi" sposob ako tomuto zabranit?

Josipe Promiň ve vší úctě,musíš mít něco v nepořádku,neboť padal sníh všude a ne málo,mám sat několik let asi10,a nebylo nikdy tak zle aby se nedalo na něco dívat.Horší je námraza,než sníh,ale ta opadá celkem sama.Měl by sis to dát do pořádku dokud to ještě jde.Mám taky Dreambox a Digisat-na ten mnoho lidí nadává,ale jen a jen svojí vinou,protože to mají v bordelu anebo si to neumí doladit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru