Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spotřeba zesíku naprázdno

časák stereo se nezabývá měřením čínských sraček, které se předhánějí v nálepkách se stovkami wattů.
oni si hrají hrají na ušlechtilou elektroniku pro vyšší příjmy - a tam nemívají výrobci tak buranské zvyky.

taky si úplně nemůžou dovolit popírat bájné špičkové impulsní milisekundové teoretické hodnoty - prostě proto že pro tento fyzikální nesmysl nejsou stanoveny podmínky měření - a kdyby chtěli s váženým a drahým výrobcem polemizovat, 1. nemají se o jaké podmínky opřít, 2. nedostali by volnou vstupenku na veletrh do mnichova, ani další drahý krám k recenzi, a můžou svůj časopis zavřít.

soukromá informace konkrétně k tvému logitechu:
ty údajně 40w satelity nepřežijí ani 4w trvalého příkonu (omezíme se na jejich pásmo 2-10khz) - nezkoušej je nikdy k tak výkonnému zesilovači připojit!
subwofer 200w: obsahuje nějaký zesák, který má svoje ztráty, nějaké ztráty má i síťový zdroj, a většina výkonu z basáku (přes 90%) se bohužel taky proměňuje v teplo. asi víš jak vypadá vnitřek pc, kde je procesor topící zhruba 100W - jaký má chladič a kolik tam najdeš větráků. pokud je nálepka o 200w pravdivá, tvůj subwofer musí být dimenzován na potřebu uchladit 2x tolik tepla - ty tam máš 2-4 větráky?
pokud nemá subwofer místo hudby jen produkovat hluk ventilátorů (jakože tam nebývá žádný), potřeboval by přiměřeně velký pasívní chladič s žebry ven.
u chladicích profilů se udává takzvaný teplotní odpor Rth.
pokud zanedbám přechodový odpor chlazené součástky, aby tento chladič dokázal vyzářit výkon 200w, a chlazená součástka se nemá ohřát nedostatečným chlazením o víc než 60°C, pak musí být Rth = 60/200 = 0.3K/W. takový chladič vypadá například takto - má délku 30cm, šířku 25, výšku 9cm a váží asi 8kg. máš na své bedničce něco takového?
(je to jen teorie, předpokládáme u země ideální proudění vzduchu a nulové tepelné přechodové odpory zesilovače i magnetu repráku - je to nesmysl a pasívně to prakticky nejde uchladit)

je mi jedno co jsi měl ve škole z fyziky nebo z násobilky, ale když tvé zbožňování nálepek s mnoha nulami popírá fyzikální zákony, netvrď o druhých že neargumentují k věci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny