Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno group policy - přesunutí instalačního adresáře

Prosím o radu zkušenější.

V group policy Server 2003 instaluji software pro uživatele v Konfigurace počítače - Nastavení SW a to na Skupinu, jejichž členy jsou počítače. Až potud je vše OK.

Momentálně ale měníme železo a s tím se částečně mění i rozložení dat na discích (diskové pole nepoužíváme, používáme na 2 partition rozdělené 2 disky v mirroru). Z tohoto důvodu potřebuji instalační balíčky přesunout do jiných adresářů na jiném disku.

V group policy neumím změnit cestu k instalačnímu balíčku (mám za to, že to asi ani není možné). Když ale založím novou politiku s novou cestou k instalačnímu balíčku pro SW pro který už politika existuje z dřívějška s cestou, kterou chci zrušit, tak se SW instaluje znova i když už byl předtím na PC nainstalován. Nepodařilo se mi té přeinstalaci zamezit ani když jsem tu novou politiku nastavil jako inovaci.

Je nějaký způsob, jak cesty k instalačním adresářům změnit bez nové opakované instalace SW na PC?

Předmět Autor Datum
Popravdě nevím, ale určitě bych toto zkusil poslat na diskuzní skupinu microsoft.cs.server: http://… nový
Vladimir 21.11.2007 16:35
Vladimir
Díky za nasměrování. nový
yorg 21.11.2007 16:54
yorg
Propříště: 1) instalacím dedikovat share 2) tento share nasdílet jako systém DFS (pak je jedno, na… nový
touchwood 21.11.2007 21:05
touchwood
ad "celý vtip spočívá v tom, že nesmíš zakládat nové politiky, ale editovat starou." To vypadá rozu… nový
yorg 21.11.2007 22:03
yorg
Na stejných zásadách, doporučovaných psychology, je založen i úspěch monogamního manželství: "Nesmíš… nový
Paullus 21.11.2007 22:08
Paullus
Vypadá to rozumně, ale bohužel to nefunguje. Při odebrání původního balíčku v dané politice vyberu… nový
yorg 22.11.2007 07:56
yorg
hm. tak to se obávám, že to je deadend. Taky jsem si tímhle prošel, ale jednoduše jsem nechal všechn… nový
touchwood 22.11.2007 09:18
touchwood
asi tak nějak to nakonec dopadne :-( Chtěl jsem je právě od toho uchránit. Už stačily poslední aktu… poslední
yorg 22.11.2007 09:31
yorg

Propříště:

1) instalacím dedikovat share
2) tento share nasdílet jako systém DFS (pak je jedno, na jakém serveru leží)

Jinak IMHOj. celý vtip spočívá v tom, že nesmíš zakládat nové politiky, ale editovat starou. Tj. dát zeditovat danou, odmazat původní balíček a místo něj nalinkovat znovu tentýž, jen v jiném umístění. BTW, TAM lze specifikovat i alternativní umístění inst. balíčku.

Vypadá to rozumně, ale bohužel to nefunguje.

Při odebrání původního balíčku v dané politice vyberu Povolit uživatelům dále používat aplikaci, zabránit však novým instalacím.

Při vytvoření nového balíčku po zadání cesty v dialogu Zavedení aplikace zvolím Upřesnit a na záložce Zavedení je použit typ zavedení Přiřazené a jediný checkbox, který je dostupný je Odinstalovat tuto aplikaci, je-li mimo obor správy a ten je nezaškrtnutý.

Instalace ale opět proběhne znovu.

hm. tak to se obávám, že to je deadend. Taky jsem si tímhle prošel, ale jednoduše jsem nechal všechny aplikace přeinstalovat. Jednoduše uživatelům musíš vysvětlit, že "holt jednou budou startovat o půlhodinku dýl" :-D

asi tak nějak to nakonec dopadne :-(

Chtěl jsem je právě od toho uchránit. Už stačily poslední aktualizace distibuované přes wsus3. Jmenovitě service pack pro IE6 a SP3 pro office 2003, které byly centrálně povolené najednou.
Než někteří pochopili (potom, co jsem jim to dokola vysvětloval), že to je třeba nechat dojet a ne furt restartovat počítač přes Reset, tak než počítače přestaly být "zatuhnuté", to trvalo víc jak hodinu. U slabých PC (celeron 700 a 256MB RAM) skoro 2 hodiny. Naštěstí je teď budu vyřazovat.

Ještě se ale zeptám. Pokud balíčkem inovuji předchozí verzi stejného SW je třeba v GP tu starou politiku, která se novou aktualizuje nechat na věky věků? Nebo je možné po nějaké době, kdy se u všech nová verze nainstaluje tu starou politiku smazat potom, co je v nové politice informace o inovaci odstraněna?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru