Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno group policy - přesunutí instalačního adresáře

Prosím o radu zkušenější.

V group policy Server 2003 instaluji software pro uživatele v Konfigurace počítače - Nastavení SW a to na Skupinu, jejichž členy jsou počítače. Až potud je vše OK.

Momentálně ale měníme železo a s tím se částečně mění i rozložení dat na discích (diskové pole nepoužíváme, používáme na 2 partition rozdělené 2 disky v mirroru). Z tohoto důvodu potřebuji instalační balíčky přesunout do jiných adresářů na jiném disku.

V group policy neumím změnit cestu k instalačnímu balíčku (mám za to, že to asi ani není možné). Když ale založím novou politiku s novou cestou k instalačnímu balíčku pro SW pro který už politika existuje z dřívějška s cestou, kterou chci zrušit, tak se SW instaluje znova i když už byl předtím na PC nainstalován. Nepodařilo se mi té přeinstalaci zamezit ani když jsem tu novou politiku nastavil jako inovaci.

Je nějaký způsob, jak cesty k instalačním adresářům změnit bez nové opakované instalace SW na PC?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Propříště: 1) instalacím dedikovat share 2) tento share nasdílet jako systém DFS (pak je jedno, na…
touchwood 21.11.2007 21:05
touchwood
Vypadá to rozumně, ale bohužel to nefunguje. Při odebrání původního balíčku v dané politice vyberu…
yorg 22.11.2007 07:56
yorg
hm. tak to se obávám, že to je deadend. Taky jsem si tímhle prošel, ale jednoduše jsem nechal všechn…
touchwood 22.11.2007 09:18
touchwood
asi tak nějak to nakonec dopadne :-( Chtěl jsem je právě od toho uchránit. Už stačily poslední aktu… poslední
yorg 22.11.2007 09:31
yorg

Propříště:

1) instalacím dedikovat share
2) tento share nasdílet jako systém DFS (pak je jedno, na jakém serveru leží)

Jinak IMHOj. celý vtip spočívá v tom, že nesmíš zakládat nové politiky, ale editovat starou. Tj. dát zeditovat danou, odmazat původní balíček a místo něj nalinkovat znovu tentýž, jen v jiném umístění. BTW, TAM lze specifikovat i alternativní umístění inst. balíčku.

Vypadá to rozumně, ale bohužel to nefunguje.

Při odebrání původního balíčku v dané politice vyberu Povolit uživatelům dále používat aplikaci, zabránit však novým instalacím.

Při vytvoření nového balíčku po zadání cesty v dialogu Zavedení aplikace zvolím Upřesnit a na záložce Zavedení je použit typ zavedení Přiřazené a jediný checkbox, který je dostupný je Odinstalovat tuto aplikaci, je-li mimo obor správy a ten je nezaškrtnutý.

Instalace ale opět proběhne znovu.

asi tak nějak to nakonec dopadne :-(

Chtěl jsem je právě od toho uchránit. Už stačily poslední aktualizace distibuované přes wsus3. Jmenovitě service pack pro IE6 a SP3 pro office 2003, které byly centrálně povolené najednou.
Než někteří pochopili (potom, co jsem jim to dokola vysvětloval), že to je třeba nechat dojet a ne furt restartovat počítač přes Reset, tak než počítače přestaly být "zatuhnuté", to trvalo víc jak hodinu. U slabých PC (celeron 700 a 256MB RAM) skoro 2 hodiny. Naštěstí je teď budu vyřazovat.

Ještě se ale zeptám. Pokud balíčkem inovuji předchozí verzi stejného SW je třeba v GP tu starou politiku, která se novou aktualizuje nechat na věky věků? Nebo je možné po nějaké době, kdy se u všech nová verze nainstaluje tu starou politiku smazat potom, co je v nové politice informace o inovaci odstraněna?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru