Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem oneskorenie sata1 disku

a) akekolvek IDE zariadenie ak je samotne na kabli, malo by byt nastavene na master, nie na slave (nie je to nutne, je to ale lepsie, ptz ak by bol slave samotny tak to moze robit problem pre OS alebo BIOS ptz pri inicializacii ma master odpovedat za slave a ked nie je master tak nikto neodpoveda).
b) ak je akekolvek IDE zariadenie samotne na kabli, musi byt na konci kabla (nezavisle na tom ci je nastavene na master alebo slave). T.j. koniec kabla nesmie ostat volny. To je nutne aby nevznikali chyby prenosu.
c) 80zilovy IDE kabel treba dat spravnym koncom do MB.

To je cele. Sa to pokus zapojit tak ako treba, ak ti to potom nefunguje poriadne tak sice robis neco blbo, ale ak nevies ze co, tak to nechaj tak ako to bolo predtym a kasli na to.

Ten ovladac pre SATA/RAID by mal byt ovladac pre SATA, nielen na "nastavenie RAIDu". A dufam ze si mu tam nenastavil nejaky raid :) Tazko povedat, ak nic nepomaha tak daj vsetko tak ako bolo a skus Win nainstalovat nanovo.
A rob si obcas zalohu particie (acronis apod) a nebudes potom musiet instalovat nanovo pri kazdom probleme.

P.S: este mozes skontrolovat v BIOSe ze nemas SATA prenuty do RAID modu. (presne nastavenie zavisi od konkretnej dosky, vid navod k doske...). Alebo skus tu novu instalaciu Win a uvidis ci to pomohlo...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny