Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows Vista

Já prostě těm nářkům na výkon nerozumím - ne že bych ti (nebo ostatním) nevěřil, ale prostě se mi ten zpomalovací efekt Visty nějak nepodařilo vyvolat.

Notebook mám taky Toshibu (M400), původně jsem tam měl XP Pro, pak dualboot XP + Vista, teď už jenom Vistu, protože funguje líp.

Na desktopu mám taky dualboot, ale do XP přebootuju maximálně jednou do měsíce, když chci něco vyzkoušet (co nejde pod vmwarem). Kdyby byly XP rychlejší, určitě bych dělal pod nima a netrpěl pod Vistou. Ostatně provozuju věci, které jsou na výkon docela citlivé, každé procento dobré... a pod Vistou jedou líp (průměrná zátěž je stejná, ale pod XP mají větší výkyvy).

Servřík, který serveruje hromadu disků, dvě kamery a DVB-T, jede shodou okolností taky pod Vistou. Nepotřebuje žádnou údržbu, jede si už řadu měsíců spokojeně v garáži a nikdo na něj nesahá, restartuje se (sám) jenom když to vyžadují automatické aktualizace. Vista tam sice nebyla myšlená natrvalo, ale když funguje tak bezproblémově, není důvod to měnit.

No a konečně ten manželčin notebook, to je vyloženě lowendový Acer s onboard grafikou - a nemá s Vistou (včetně aera a spol.) sebemenší problém. Jede stabilně, celkem svižně, z hibernace se probudí za pár sekund, restartuje se taky jen když to vyžadují aktualizace.

Připadá mi to jako docela široké spektrum různých mašin - desktop, notebooky, server, lowend - tak nevím, kde jsou ty problémy?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny