Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém rozchození internetu na Win98

Zdravím, mám problém rozchodit internet na pc který běží pod Windows 98 Second Edition. Z wifi routeru mám vedený jeden kabel do switche, z tama jde jeden kabel do pc který běží pod WinXP (dphc), ten jede v pohodě. Pokud druhý kabel ze switche připojím k pc pod Win98, internet nejde. Zkoušel jsem tam dát dhcp, zkoušel jsem tam dát i pevnou ip adresu, bránu i dns, podle udajů které jsem vyčetl ipconfigem z pc pod WinXP, ale ani jedno nefungovalo. Nefunguje to ani když je zapnutý pouze pc s Win98. Napřímo bez switche to vyzkoušet nemůžu. Protokol tcp/ip tam nainstalovaný je, síťovka je taky v pořádku a řádně nainstalovaná. Firewall tam žádný není. Kabel je v pořádku. Předem díky.

Předmět Autor Datum
A ako sa prejavuje to "nejde"? ping napr. na router alebo na DNS server ide? Mas nastavenu gateway n…
MM.. 26.11.2007 20:11
MM..
Pc jsem úplně v jiné mistnosti, vzdálené od sebe 15metrů. Zkoušel jsem donést pc s WinXP do místnost…
Williem 26.11.2007 20:21
Williem
WinXP ma standardne ping tusim blokovany vo firewalle. Da sa to povolit a skusit. Ak nejde tak to vy…
MM.. 26.11.2007 20:28
MM..
ako povolis prijatie pingu na WinXP mas napr. tu ping.html P.S. nezakazuj uplne firewall (!), ale le…
MM.. 26.11.2007 20:33
MM..
No on na tom pc dřív internet fungoval, pak se to přeinstalovávalo, od té doby tam internet nebyl. I…
Williem 26.11.2007 20:38
Williem
Tak nieco niekde nastavujes zle, alebo mu chybaju systemove subory alebo co. Skopiruj sem co vypisal…
MM.. 26.11.2007 20:51
MM..
tu to je s obrazkami support :-) U DNS nemusis pisat pristupve jmeno, inac je dobre urobit vsetko co…
MM.. 26.11.2007 20:54
MM..
Ano nastavoval jsem to přesně podle stránky kterou si tu postl a i přesto mi to vyhazovalo u ip adre…
Williem 26.11.2007 21:04
Williem
este ak tam ma zadefinovane aj nejake vytacane pripojenie cez modem (tusim to je len v start-program…
MM.. 26.11.2007 21:08
MM..
0.0.0.0 ti xp vypíšou když není připojený protilehlý síťový krám. je ten kabel v pořádku? svítí/blik… poslední
lední brtník 27.11.2007 01:12
lední brtník
asi bych zkusil nastartovat z nejakeho live cd linuxu a pokud to neprevzme dhcp a interent nepojede…
MM_tank 26.11.2007 21:30
MM_tank

A ako sa prejavuje to "nejde"? ping napr. na router alebo na DNS server ide? Mas nastavenu gateway na IP routera? Skusal si pouzit ten kabel co je u PC s WinXP (aby sa vylucil problem s kablom/portom routeru apod)?
Ked prestavis IP tak treba tusim restartovat.

Skontroluj si v nastaveniach IE alebo prehliadaca ktory pouzivas ci nemas nastavene proxy (u IE je to v nastaveniach IE na karte tusim pripojenia. Ak je tam proxy tak zrusit).

Pc jsem úplně v jiné mistnosti, vzdálené od sebe 15metrů. Zkoušel jsem donést pc s WinXP do místnosti s Win98, a internet fungoval. Ping ve Win98 na dns nebo na pc s WinXP je neúspěšný, i když tam nechám dhcp i když tam zadám všechno ručně. Proxy mám vypnuté.

WinXP ma standardne ping tusim blokovany vo firewalle. Da sa to povolit a skusit. Ak nejde tak to vyzera na problem so sietovkou alebo s TCP/IP alebo co. Ja u Win98SE nemam problem, TCP/IP mi funguje a vzdy mi fungoval bezproblemov. Mozes skusit odstranit sietovku zo spravcu zariadeni a restart, ale treba mat potom poruke instalacne CD Win98 z ktorych to bolo instalovane, plus ovladace sietovky samozrejme. Ak mu na poziadavku instalacneho CD WIn das "Cancel" tak sa tvari ze siet nainstaloval ale siet samozrejme nejde lebo mu chybaju systemove subory...

Skus si na tom Win98SE spustit ipconfig (tusim je aj vo Win98, alebo ipcfg) ze co vypise, IP, maska siete atd. Ten router ma vlastnu IP? NAT? alebo nie?

No on na tom pc dřív internet fungoval, pak se to přeinstalovávalo, od té doby tam internet nebyl. Instalační cd jsem zrovna neměl po ruce, takže to jsem nezkoušel. Jinak zkoušel jsem tam dát i druhou síťovku, ovladač našel systém sám, odebírat jsem to nezkoušel. Jinak o tom routeru prakticky nic nevím ale asi budu muset pozjišťovat více.
Ping na dns mi ve WinXP fungoval, ping na pc s Win98 už ne.
Na tom Win98 jsem zkoušel dát ipconfig, ten mi ale vyhazoval jako ip adresu 0.0.0.0, i když jsem tam nastavoval hodnoty i když jsem dal dhcp.

Tak nieco niekde nastavujes zle, alebo mu chybaju systemove subory alebo co.
Skopiruj sem co vypisal ipconfig (kopirovat z konzoly mozes ak kliknes vlavo hore do rohu a vyberes si tam z menu oznacit a skopirovat).

IP by si mal nastavovat tusim v tych protokoloch ked si kliknes na tcp/ip, a tam kliknes tusim vlastnosti alebo rozsirene. Nastav pevnu IP, masku, restart a skus ipconfig.
Problem je na 99% v tom PC s Win98, router mozes nechat zatial napokoji.

tu to je s obrazkami support :-) U DNS nemusis pisat pristupve jmeno, inac je dobre urobit vsetko co sa tam pise.
Ak to potom po restarte aj tak vypisuje IP 0.0.0.0, tak je nieco s tymi Windowsami, v tom pripade by som skusil ako som uz pisal poodstranovat zo spravcu zariadeni vsetkco sa tyka siete, restart a mat poruke instalacne CD (ja mam skopirovane instalacne .cab subory Win98SE na HDD, aby som nemusel v takych pripadoch furt cpat CD do mechaniky :)

P.S. a preistotu skontroluj aj v IE ci nie je nastavene proxy a ked je tak zrusit, aj ked myslim ze problem nie je tam, ale vo Win (tcp/ip).

P.S.2. mozes skusit aj: ipconfig /all

Ano nastavoval jsem to přesně podle stránky kterou si tu postl a i přesto mi to vyhazovalo u ip adresy 0.0.0.0. Teď se k pc nedostanu. Ale téměř jistě to bude přesně jak píšeš. Zkusím odinstalovat vše co se týče síťě a znovu to nainstalovat a mělo by to jít. Případně přeinstaluju celé Win98, když bude potřeba. Mockrát díky.

este ak tam ma zadefinovane aj nejake vytacane pripojenie cez modem (tusim to je len v start-programy-prislusenstvo-systemove alebo tam niekde a tam je nejake "dialup networking", tusim sa tam neda dostat nijak inak tak si to zapamataj :))) tak ak tam ma nieco vytacane tak by som to skusil zrusit, oni tieto vytacane maju vlastnu IP atd tak ci ti ipconfig nevypisoval IP toho vytacaneho pripojenia.
V kazdom pripade este pred odstranovanim/reinstalovanim skusit aj ipconfig /all ze co vypise.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru