Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem s DO TV a DVB-S

Mam problem s dialkovymi ovladacmi k TV a sat. prijimacu. Ovplyvnuju sa navzajom a to tak, ze na niektore povely reaguju obe zariadenia, ale nie rovnako (hlasitost, prepinanie kanalov ...). Kedze rozlozenie v obyvacom priestore neumoznuje umiestnit ich dalej od seba, potrebujem tento jav nejako eliminovat popripade vyriesit upravou HW. Sam v tom moc skusenosti nemam, ale nepomohlo by napr. vymenit LED diody na DO a DVB-S za iny typ? Nema s tym niekto skusenosti?

Předmět Autor Datum
Vymena LED to docela urcite nevyresi. Obavam se, ze reseni neni. Me takhle koliduje ovladac od klima…
jirka44 03.12.2007 15:30
jirka44
Jediné, co by pomohlo, je výměna TV nebo satelitu. Dálkové ovládání s tím nemá co dělat - to vysílá…
Pytlík 03.12.2007 15:41
Pytlík
http://www.digilidi.cz/resime-kolize-dalkovych-ovla dacu ?? :-D
Abox 03.12.2007 18:06
Abox
Nepomoze ziadna vymena LED diod. Najlepsia je len vymena zariadenia. Jedno z nich je smejd a ma neja…
MM.. 03.12.2007 19:00
MM..
Napadla ma este moznost vyviest prijimac DO zo satelitu niekam bokom od TV (tusim ze ma 3 vyvody, ta…
Mailo 03.12.2007 21:12
Mailo
Ja jsem tusil, ze nekdo poradi:-). Tak polarizacni folie je v nekterych kalkulackach pred LCD disple… poslední
jirka44 03.12.2007 21:15
jirka44

Nepomoze ziadna vymena LED diod. Najlepsia je len vymena zariadenia. Jedno z nich je smejd a ma nejake blbe (moc jednoduche) kodovanie povelov.

Ale existuje sposob ako to odrbat. napr. polarizacne filtre, neviem ci sa da kupit polarizacna folia, ale malo by sa to dat, skusit sa opytat vo fotopotrebach apod.
princip je taky ze na jeden dialkovy ovladac a aj na zariadenie das polaricanu foliu vodorovne, na druhy par zvislo. Potom sa nemozu ovplyvnovat. Nevyhoda je ale ze potom budes musiet dialkove drzat vodorovne, ak ho otocis o 90% tak samozrejme to bude prijmat len to druhe zariadenie ktore to prijmat nema a to zariadenie ktore to prijmat ma nebude reagovat :)

P.S. alebo ak sa to ovplyvnuje len jednosmerne (prvy ovladac ovplyvnuje druhe zariadenie, ale druhy ovladac neovplyvnuje prve zariadenie) tak sa to da riesit obycajnym zatlmenim pruzkom z diskety alebo tmavou obycajnou foliou, ako je uvedene v linku od Abox-a. Potom nezalezi na tom ci je dialkovy ovladac vodorovne.

Napadla ma este moznost vyviest prijimac DO zo satelitu niekam bokom od TV (tusim ze ma 3 vyvody, takze by mohol stacit 3-zilovy kabel). Sice by sa tym stratila zaruka na satelit, ale pomohlo by to. Otazne ale je, aka moze byt max. dlzka takeho vyvodu?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru