Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký počítač na prohlížení internetových stránek?

1) na web ti stačí x-let stará sestava z druhé ruky.
operační systém stačí windows me, který rozumně i s webovým prohlížečem jede na pII, 256mb ram, umí normálně zacházet s usb, board (chipset) něco jako intel i810-815. prohlížeč raději operu (firefoxu rychle dojde malá ram, a nenastavený internet explorer je v rukách laiků virovou a spywarovou pohromou)

2) pro robustnější operační systém s více uživatelskými účty (prostředím) na tom samém hw potřebuješ windows2000 a radši 384-512 mb ram, musíš mít firewall. prohlížeč opera nebo firefox.

3) na max. 3 roky starých pc nebo nejlevnějších dnešních krámech s 512mb-1gb ram jedou krásně win xp, prohlížeče opět opera nebo firefox. a zapnout jejich firewall nebo instalovat lepší.

4) dnešní pc se 2gbyte ram si už používají vistu, až pod jejími omezenými právy je už relativně bezpečné spustit i internet explorer 7, nebo samozřejmě jakýkoli lepší prohlížeč. a opět musí být zapnut firewall.

5) ale nic ti nebrání na 3) a 4) na holý pc nainstalovat českou verzi nějakého linuxu (ubuntu, mandrake), ušetříš za nákup operačního systému.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny