Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem XP na pokyn nerestartuje, musím ho nejdříve úplně odpojit vypnout od EI.

Deska MSI 848P Neo-S (MS-6788), systém XP Prof, RAM jeden GB, VGA AGP. Monitor CRT.
Problém = když dám restart, tak systém zhasne, ale CPU ne, CPU stále hučí, disky a větráky se točí, jen monitor zhasne a naběhne tzv. monitorový spořič, (střídají se na něm barvy). Musím úplně vypnout přívod EI, (přerušit proud), potom zase EI zapnout, CPU zapínat již nemusím, samo se rozeběhne. Někdy se ale stane, že musím tento úkon, tj. vypnout a opětovně zapnout EI, opakovat, aby CPU naběhl. Koukal jsem na kondíky na desce, neviděl jsem žádný nafouknutý.
Pokud dám "Vypnout", místo restart, všechno "chcípne" a po opětovném zapnutí CPU naskočí. Někdy ale musím opětovně vypnout a znova zapnout EI, stane se, že disky a větráky se roztočí, ale systém ani z předchozí pozice "Vynout" a po opětovném zapnutí nenaskočí. Prosím poraďte. Děkuji Vám - Vladimír.

Předmět Autor Datum
Hlavny podozrivy je zdroj. Ak je to nejaky smejd (napr. Eurocase), tak je este podozrivejsi.
x22 12.12.2007 17:04
x22
Tak já se to nejdříve pokusím přeložit do češtiny, třeba potom někdo poradí. Po delším přemýšlení js…
jirka44 12.12.2007 17:05
jirka44
Omlouvám se za nepřesné vyjádření. Označení CPU, ano, měl jsem na mysli celý počítač. Zatím díky za…
Pepik 12.12.2007 18:49
Pepik
Ať už ten nový zdroj seženeš zítra, nebo později - ten starý raději už ani dnes nezapínej, kdyby jsi… poslední
Pytlík 12.12.2007 20:06
Pytlík

Tak já se to nejdříve pokusím přeložit do češtiny, třeba potom někdo poradí. Po delším přemýšlení jsem usoudil, že tím, čemu říkáte CPU asi myslíte bednu počítače (pro vaši informaci - CPU je procesor, ten opravdu nehučí), a EI je zřejmě zkratka pro přívod elektrické energie do zdroje. Jinak k vašemu problému, pro začátek bych zkusil jiný zdroj.

Omlouvám se za nepřesné vyjádření. Označení CPU, ano, měl jsem na mysli celý počítač. Zatím díky za rady, zkusím nejdříve vyměnit zdroj, pak se ozvu. Pánové, děkuji Vám za rady, Vladimír.

Ať už ten nový zdroj seženeš zítra, nebo později - ten starý raději už ani dnes nezapínej, kdyby jsi měl být bez počítače. Je-li to totiž zdrojem (a to asi bude), tak je to potenciálně nebezpečná závada. Může to vydržet i dost dlouho, ale také to může hned zítra odpravit desku, nebo začít hořet. A nenechávej ten zdroj pod napětím, i v režimu stand by je potenciálně nebezpečný pro desku i požární bezpečnost (dokonce snad ještě nebezpečnější, než když je počítač zapnutý).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru