Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pci -S-ata radic st labs A-230

Zdravim,
mam dosku s dvomi s-ata konektormi, ma tam zapojene 2 s-ata disky. Dostal som teraz zadarmo novu s-ata DVD-RW mechaniku.Kedze ju uz nebolo kam pripojit, kupil som ST-LAB PCI SATA+PATA Raid Card A-230, teda radic. Radic som zapojil do pci slotu, a pripojil som cez s-ata kabel k nemu DVDRW (na predvolene interne aktivne porty).

Po zapnuti PC mi nezahlasilo winXP ziaden novy hardware, nenaslo ani radic, ani DVDRW. Setup z prilozeneho CD k radicu som skusal (je to nejaka via) ale instalacia sa zacala s nejakou chybou a hned mi zasvietilo tlacitko ukoncit instalaciu. Musim predtym nieco nastavit v biose?

Kde je chyba? Nechcem ziadne raid pole, len pripojit tu S-ata DVDRW mechaniku. Za kazdu radu dakujem.Maros.

Předmět Autor Datum
No najprv musi system vidiet radic aby mohol vidiet mechaniku. Vyries si teda tu "nejaku chybu" (ked… nový
shiro 12.12.2007 23:38
shiro
Tak myslím přesně s tímhle SATA+PATA v jednom jsem nejméně třikrát narazil že to různé základní desk… poslední
MM_tank 13.12.2007 00:10
MM_tank

Tak myslím přesně s tímhle SATA+PATA v jednom jsem nejméně třikrát narazil že to různé základní desky nebraly nebo to nejelo.

Odpoj tu dvd. První bys to měl uvidět jako přidané zařízení hned po normálním startu počítače - po hlavním setupu by se měl objevit další, přidaný výpis a detekce připojených zařízení. Pokud se neobjeví deska te řadič ignoruje a nepojede to. Můžeš zkusit jiný pci slot.

Pokud je to vypsaný musí to být dobře nainstalované ve windows správci zařízení /bez vykřičníku/ u toho co sem instaloval nebyl instalátor ale xp to našli mezi milionem adresářů sami nebo se tomu muselo pomoct.

Dále ten řadič nemusí umět dvdčka zkusil bych to jen z diskem. Například sata2 zařízení je schopné jej zase úplně zablokovat...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru