Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pci -S-ata radic st labs A-230

Zdravim,
mam dosku s dvomi s-ata konektormi, ma tam zapojene 2 s-ata disky. Dostal som teraz zadarmo novu s-ata DVD-RW mechaniku.Kedze ju uz nebolo kam pripojit, kupil som ST-LAB PCI SATA+PATA Raid Card A-230, teda radic. Radic som zapojil do pci slotu, a pripojil som cez s-ata kabel k nemu DVDRW (na predvolene interne aktivne porty).

Po zapnuti PC mi nezahlasilo winXP ziaden novy hardware, nenaslo ani radic, ani DVDRW. Setup z prilozeneho CD k radicu som skusal (je to nejaka via) ale instalacia sa zacala s nejakou chybou a hned mi zasvietilo tlacitko ukoncit instalaciu. Musim predtym nieco nastavit v biose?

Kde je chyba? Nechcem ziadne raid pole, len pripojit tu S-ata DVDRW mechaniku. Za kazdu radu dakujem.Maros.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak myslím přesně s tímhle SATA+PATA v jednom jsem nejméně třikrát narazil že to různé základní desk… poslední
MM_tank 13.12.2007 00:10
MM_tank

Tak myslím přesně s tímhle SATA+PATA v jednom jsem nejméně třikrát narazil že to různé základní desky nebraly nebo to nejelo.

Odpoj tu dvd. První bys to měl uvidět jako přidané zařízení hned po normálním startu počítače - po hlavním setupu by se měl objevit další, přidaný výpis a detekce připojených zařízení. Pokud se neobjeví deska te řadič ignoruje a nepojede to. Můžeš zkusit jiný pci slot.

Pokud je to vypsaný musí to být dobře nainstalované ve windows správci zařízení /bez vykřičníku/ u toho co sem instaloval nebyl instalátor ale xp to našli mezi milionem adresářů sami nebo se tomu muselo pomoct.

Dále ten řadič nemusí umět dvdčka zkusil bych to jen z diskem. Například sata2 zařízení je schopné jej zase úplně zablokovat...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru