Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejdou spojit oddíly na hd.

upřímně, fak nerozumím kolik máš vlastně disků (1 na xp, +1 na linux, +2 externí) a který z nich jsi spojoval - jeden z těch externích? nebylo by špatné ještě vědět: cílový stav teda má být kolik disků, jak rozdělených?

pokus: je možné, že pqmagic při pokusu o spojení disku špatně označil id = typ filesystému, proto ho windows bez bez dalšího zkoumání považují za neznámý, zatímco linux aby mohl disk přidat do fstab se na něj skutečně podíval. v tom případě by id mohl sfdisk --change-id (87?) zase změnit.

když nepomůže, neva - pokud je aspoň v ubuntu něco vidět, můžeš z toho disku zachránit data na jiné volné místo/dvd...
pak - no jo, co pak? já z toho popisu špatně chápu co má vlastně vzniknout za uspořádání, zda máš xp dohromady se svými daty v jediném oddílu (ach jo), linux se stejnými/podobnými daty ve svém /home - místo aby oba systémy používaly jediný společný datový disk - asi bych já nebo kolegové radši počkal na více informací


mimochodem: s dualbootem linuch-xp na jednom disku si taky vyhraješ, vzhledem k tuposti winnt-loaderů se musí ten chytřejší (linux) instalovat/obnovit až jako druhý (nebo používat úplně jiný externí boot manager)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny