Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvětšení paměti počítače

Konečně jsi napsal podstatné informace a lze ti poradit. Tvůj systémový oddíl (ty ho nazýváš svazkem a je to ten menší, ten 5,58GB) je skutečně na hranici použitelnosti (ostatně - ta operační paměť taky), i když to rozdělení na systémový a datový oddíl, jak to máš ty, je zcela správné.
Pomůže jednak zvětšení systémového oddílu na úkor toho druhého, toho datového, je to ale poněkud riziková operace a měl by ji dělat někdo, kdo tomu rozumí a má určité zkušenosti. Já používám velikost 7GB, může se zvolit i poněkud větší. Kdyby jsi měl větší disk, tak ti rovnou doporučím 10-15GB, ale takhle se přeci jenom musí trochu šetřit místem. Ale těch 7GB skutečně stačí.
Další věc, kterou můžeš udělat sám a vlastními silami, je jednak vypnout body obnovení systému (ty zabírají hodně místa) a hlavně: Zvyknout si všechny data (obrázky, písničky a podobně) a všechny rozsáhlé programy, hlavně hry, umisťovat (instalovat) na disk D:. Zapomeň na Microsoftí výmysl zvaný složka Dokumenty a dávej vše do vlastních adresářů na D:. Pořiď si také freewarový program CCleaner a pomocí něho pravidelně (nejméně 1x denně) promazávej složkz pro dočasné soubory (nebudu tě obtěžovat popisem, kde jsou, ten CCleaner si to najde).
Stávající velké programy, pokud máš nějaké instalované na C: a můžeš je přeinstalovat, tak je odinstalovat a znova nainstalovat, ale na D: (já si na to vyvořil adresář D:\Sys a tam takové věci instaluji).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny