Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rychle k bootu pripravena zakladni deska

Bootovaci proces je s par obmenami skoro rovnaky ako na prvom IBM PC a ty na tom nic nezmenis. Co sa tyka detekcie + testovania HW pri starte na nieco to tam asi je, nemyslis? Ci ked ti nahodou nieco odide, budes hladat chybu ako? Ked PC ti ani pipanim neoznami ze ma problem napr. s RAMkou atd. To tvoje "pamatanie nastaveni" je blbina, ktoru nema ziaden BIOS. Skratka vynalezcovie PC v IBM kedysi davno to vymysleli tak, aby PC nebol az uplne tak blby a najprv si cekol prostredie do ktoreho bude OS natahovat.

Jedina moznost je pouzit Suspend to RAM (S3 power state) kde je potom nabeh systemu fakt v radoch sekund. Lenze stretol som sa uz s tym, ze po nejakych dvoch hodinach sa takto uspaty PC nechcel zobudit - jednoducho sa tu tie data v RAM nejake poharasili a musel nasledovat tvrdy reset. Takze mi to moc spolahlive nepripada. INak PC sa v tomto stave javi ako vypnute, nesvieti, nehuci. STaci mu ale zmakcnut Power tlacitko, a windows mas za cca 5s.

Inac nema moc cenu sa s tymto zapodievat, pokial nezapinas PC 20x denne, a nejakych 10s testovania zakladnej dosky povezujes za strasne mrhanie casom z tvojho zivota. To si potom mozes rovno do stolicky zabudovat zachod aby si nestracal cca. minutu chodenim na zachod a curanim:-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny