Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záchrana dat po nedokončeném scandisku

Při startu WIN98 naběhl scandisk a nahlásil nějakou chybu, manželka bez přečtení hlášky odklikla opravit a pak dala vytvořit záchrannou disketu a zavolala mě... potom scandisk asi hodinu marně něco bušil do diskety a pak ztuhnul. Po restartu hlásil scandisk neplatné adresáře na disku a nabízel opravu s uložením... to jsem radši stornoval, není to systémový disk. Nechal jsem naběhnout systém, ale chybné adresáře jsou nedostupné. Scandisk ve WIN nabízí opravu s tím že odstraní neplatné data, tak jsem ho radši preventivně nespouštěl. Poraďte mi prosím co mám dělat, nerad bych o ta data přišel, je tam stavební dokumentace a fotky... Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Včera v noci jsem na vypůjčený disk nainstaloval winXP a postahoval DriveImage XML a File Scavenger…
Ramsses 11.01.2008 12:34
Ramsses
Podle google je to na win 9x a na FAT - neriskoval bych to. --- EDIT//sry čtu root dotaz - ty máš wi…
kmochna 11.01.2008 13:00
kmochna
Nezkusit to ani na klonu disku? Tam si to asi troufnu, když se zadaří tak budu mít o problém míň, kd… poslední
Ramsses 11.01.2008 13:53
Ramsses

Včera v noci jsem na vypůjčený disk nainstaloval winXP a postahoval DriveImage XML a File Scavenger 3.0 a další programy na obnovu dat, tak to dnes zkusím naklonovat a z klonu něco vytáhnout. Držte mi palce.

Našel jsem, ale taky info, že zadáním příkazu SCANDISK/UNDO v DoSu by se měly vrátit poslední změny, které scandisk udělal, máte s tím někdo nějaké zkušenosti?

Nezkusit to ani na klonu disku? Tam si to asi troufnu, když se zadaří tak budu mít o problém míň, když se to nezdaří, udělám snad nový klon a pro příště budu chytřejší. Jen jsem chtěl vědět, jestli to už zkusil někdo přede mnou abych neexperimentoval zbytečně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru