Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uspořádání pamětí DDR

dobrý den , mám zákadní desku Gigabyte s NForce2 chipsetem , kde jsou 4 pozice na Ram moduly mám tam 2x256Mb paměti v Dual modu ,podle manuálu osazeno v 1a3 pozici. Chtěl bych si přikoupit další modul 512Mb . Jak by bylo nejlepší osadit paměti aby to dobře fungovalo .
Díky za odpověď .

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
N-Force 2 byl jeden z nejpovedenějších chipsetů, co tady na trhu kdy bylo (ta poslední vývojová řada…
Theseus 08.01.2008 21:02
Theseus
považuješ to, že čipset spáruje do duálu 256MB a 512MB moduly, za známku kvality?::) nForce2 byl dob…
Moas 08.01.2008 21:16
Moas
Nevím, zda jsem to mohl považovat za známku kvality, jen to oznamuji těm, co to neviděli a že to cho…
Theseus 09.01.2008 11:38
Theseus
Trochu jsem si na tohle téma zagooglil, tak kdyby to někoho zajímalo... There are two different str… poslední
Moas 09.01.2008 12:33
Moas

N-Force 2 byl jeden z nejpovedenějších chipsetů, co tady na trhu kdy bylo (ta poslední vývojová řada). V dualu pohodlně sepnul např. jeden modul 512MB s modulem 256MB, to když dneska ukazuju mladejm, tak padaj na držku a nechápou, co se děje... Jinak platily tytéž podmínky co, do počtu modulů, buď dva kousky nějaký nebo dva a dva (4 dohromody), za předpokladu, že měly stejné časování, běhalo to skvěle.
Takže pokuď ten kompik hodláš ještě provozovat delší dobu, obsaď zbylé dva sloty zase takovejma nějakejma modulama, ideální by bylo tam plesknout 2 x 512 a budeš relativně šťastnej člověk...
Příklad osazení při dodání 2x 512MB:
slot 1 - 512MB
slot 3 - 512MB
slot 2 - 256MB
slot 4 - 256MB
Předpokládám však, že na takovým kompíku už toho na hraní moc není, takže klidně postačí dodat dva moduly po 256MB... :beer::beer::beer:

Nevím, zda jsem to mohl považovat za známku kvality, jen to oznamuji těm, co to neviděli a že to chodilo svižně, problémy s tím nebyly, aspon na MSI v té řadě ve verzi Platinum jsem si stěžovat nemoh...
Chápat to nemusíš, dal si 512-tku, do dalšího slotu k ní 256-tku (ten slot dle návodu samozřejmě) a sepl se ti automaticky Dual režim (ze 64bit na 128) To už by si moh pochopit...

Trochu jsem si na tohle téma zagooglil, tak kdyby to někoho zajímalo...

There are two different strategies employed in dual-channel memory controllers, with the first being a platform with two independent channels in hardware. This is the format of Nvidia's nForce and nForce2 chipsets for AMD Athlon XP systems, where each memory bank has its own memory channel and an arbiter distributes the load between them and plays traffic cop for incoming data.

This has the benefit of high actual memory bandwidth, but comes at the cost of some system overhead or latency associated with the arbiter (a matter addressed or greatly reduced by the nForce2), along with greater limitations on installed memory. With the nForce2, for instance, sticking with two memory modules is the best option for full dual-channel performance and stability.

The second strategy is to actually create a wider memory channel, thereby "doubling up" on standard DDR's 64-bit data paths. This is common of Intel dual-channel memory controllers. In the case of the E7205 workstation chipset (diagrammed below), each pair of installed modules acts as a 128-bit dual-channel memory module, which can transfer twice as much data as a single-channel solution, with no need for an arbiter. Depending on the application, this solution may not be as flexible as two hardware channels, and it does require an innovative chipset design to handle the 128-bit incoming data streams.

to potvrzuje to, že nForce2 byl schopen přechroustat různé paměťové moduly, ovšem za cenu nižšího efektivního výkonu tohoto dual channel řešení. Ty čipsety, které šly cestou rozšíření z 64bit na 128bit, pak už pochopitelně vyžadují pokud možno identické moduly.

Tak jako tak byl(je) nForce2 to nejlepší pro AthlonyXP.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru