Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CCleaner

Mno, můžeš věřit blábolům, že registry mají nějakou samočistící funkci. Hodně rádi to šíří admini, kteří dostanou předinstalovaný systém a zákaz cokoliv instalovat. Pochopitelně z tohoto hlediska netrefí explorer šlak.
----
Registry se zasírají. Ideální je použít čistič a vědět co smazat. Při správném použití se odlehčí systému, který bude reagovat jako čerstvě nainstalován. Spoléhat na to, že program se korektně odinstaluje se vším všudy je blbost - dneska to nezvládá žádný, včetně instalátorů přes windows installer.
---
Co je žádoucí smazat:
Pokud ti čistič označí neplatnou asociaci v HKEY_CLASSES_ROOT\.přípona - zbytečné rozšíření = explorer se zdržuje.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Wi ndows\CurrentVersion\App Management\ARPCache\ - arp cache bez obav mazat.

MUICache a MRU , kde se objeví tento záznam - mazat - je to "paměť" rozhraní.
-------
Programy se korektně neodinstalují, Explorer/IE si rád uchovává co nejvíc informací (včetně neplatných položek, které hledá). Hezký je časový efekt, kdy program zasere kontexťák na pravý tlačítko myši, ty odinstaluješ a on je tam nechá - explorer zalaguje. Po vyčištění jede jako zbrusu nová beruška.
-------
Takže ti doporučuju čistit, ten ccleaner je vcelku šetrný, co netušíš nemaž. S ručním přístupem do registry pracuji každý den - takže ti můžu říct, že vím o čem mluvím (a pro případné oponenty - na "registry myths" dlabu, mám své stopky).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny