Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém po přidání grafické karty

Do nového pc jsem přidal grafickou kartu Gigabyte Radeon HD 2600XT a měsíc vše šlapalo. Včera mi ovšem naskočila pouze černá obrazovka (spustil se ventilátor, problikla klávesnice, žádné pípání) a nepomohlo ani restartování. Vyndal jsem grafiku a monitor připojil na integrovanou a vše bylo ok. Postupně se mi opět podařilo spustit pc se zapojenou grafikou a karta šla úplně v pohodě. Pokud se pc vypne a do hodiny zapne, vše funguje, ovšem při delším vypnutí nastane ten samý problém. Opět musím laborotvat s kartou a BIOSem. Nepomohl ani reset BIOSu.
Moje sestava:
zákl. deska MSI K9AGM3
AMD Athlon 64 X2, 2100MHz
2GB Ram
HDD Maxtor 250GB
zdroj 350W Eurocase
Windows XP Home

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
včera jsem zkusil prohodit ramky ze slotu 1 a 3 do 2 a 4 a ráno se to spustilo normálně...tak nevim…
fous 21.01.2008 10:55
fous
dnes opět až napotřetí...nakonec jsem objednal toho biostara nový
fous 22.01.2008 11:11
fous
jakoby toho bylo málo, přidal se další problém. mám 17´CRT monitor a měl jsem nastavenou obnovovací… nový
jerry 27.01.2008 11:18
jerry
Zdravím, už je to skoro 7měsíců od posledního příspěvku v tomto vlákně, ale zajímalo by mě jak se to… nový
Trawis 23.08.2008 13:12
Trawis
pokial máš tú odpadovú MSI dosku,tak problém bude zrejme v nej.Odkedy MSI vyrába dosky v Číne,tak je… poslední
ogl 23.08.2008 13:37
ogl

jakoby toho bylo málo, přidal se další problém. mám 17´CRT monitor a měl jsem nastavenou obnovovací frekvenci 100Hz. najednou mi naběhl pouze na 60Hz. přeinstaloval jsem ovladač jak monitoru, tak grafiky, ale vždy když nastavím 100 nic se nezmění. pouze je pak všude uvedeno, že jede na 100 i když to není pravda. nevím jestli to může souviset s mým předchozím problémem, ale totéž mi dělá i na integrované kartě. zkoušel jsem ho připojit k notebooku a tam bylo vše ok. napadá mě snad jen něco špatného we Windows, ale na nic jsem nepřišel

pokial máš tú odpadovú MSI dosku,tak problém bude zrejme v nej.Odkedy MSI vyrába dosky v Číne,tak je to väčší odpad ako bývali dosky od PC-CHips,mechanické poškodenia,samovytekajúce kondenzátory aj na nepoužitých,originálne zabalených doskách,studené spoje,problémy s diskami väčšími ako 80GB-buď sa sem schválne dovážajú II.kvalitové,odpadové dosky,alebo MSI začalo zvysoka kašlať na kvalitu svojich produktov a zákazník v Europe im je ukradnutý.Tak isto aj ATi hd2600 séria nepatrí k príliš vydareným,prvé revízie mali vadný alebo zablokovaný UVD koprocesor,revízie 11,12 mali vadné interné teplotné čidlo,kvôli ktorému neustále padal systém alebo sa objavovali sporadické reštarty a AMD sa nepodarilo stiahnuť z obehu vadné čipy-rozpredali sa skôr,než ich stačili stiahnuť z obehu,agp verzia bola katastrofa sama o sebe a bezproblémovo to fungovalo len ozaj vyvoleným,až rev.13 a jeho vynovená verzia hd3650[prechod na nový výrobný proces, všetko ostatné zostalo v pôvodnom stave konečne] fungujú bez väčších problémov.AMD vydalo jediné doporučenie pre hd2600-použiť zdroj s minimálne 16A na 12V vetvi a zdroj by mal mať aspoň cca 400W,takže nejaké všeobecne známe parodie na zdroje ako EuroCase,KME,Chill sú z hry von.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru