Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem start xpcka

caute nema nekdo naky tip jak urychlit start win ? nacita mi pres minutu.(mam zapnute pouze programy bez kterych by pc nenajel... 29 celkem),... bylo mi porazeno ze by pomohla mala uprava v registru ale bez navodu si neodvazuji do toho vrtat ..nema nekdo nejaky napad ?(programy typu boot xp jsou na 2 veci)

PS. pouze na os mam vyhrazeny jeden cely 1 hdd (30gb)zn.samsung a programy apod. jsou na druhem hdd (200gb) zn. WD, jestli to taky nemuze byt tim ze 1 hdd je o dost starsi nez 2, Pc:cpu 3ghz, ram 1,5 gb,

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
těch 29 programů je blbost, a pravá příčina pomalého startu. vlez do příkazového řádku: start - spus…
lední brtník 14.01.2008 18:16
lední brtník
jej pardon ja se spletl to jsou procesy (29), z programu se spousti jen avast, a audio soubory nic v…
laik 14.01.2008 18:56
laik
dhcp si nevolíš sám, ale nastavení sítě ti určí správce (u malé sítě v baráku) nebo poskytovatel (js…
lední brtník 14.01.2008 19:59
lední brtník
ne sry bylo ta toto : Nazev hostitele, primarni pripona dns… (je to prazdne), typ uzlu ..neznamy, po…
laik 14.01.2008 20:41
laik
myslim jak jsi psal ze se mam podivat na nastaveni ipconf.
laik 14.01.2008 20:42
laik
jo, to je mi jasné. čili pokud ti tvůj provider nastavil dynamické přidělování adres (případně přidě…
lední brtník 14.01.2008 22:54
lední brtník
Já se s dlouhým čekáním XP na dhcp doteď nesetkal. Byla to známá bolest Win98 která se snažila bez z… poslední
MM_tank 14.01.2008 23:03
MM_tank

těch 29 programů je blbost, a pravá příčina pomalého startu.
vlez do příkazového řádku: start - spustit - cmd.exe [enter] - zvětšit ikonou na fullscreen. spusť příkazy:

regedit /e run.reg HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
type run.reg

označ myšem výpis, enter ho kopni do schránky, ze schránky vyklop sem. chci vidět 29 aplikací bez kterých windows nenajedou. nejspíš ti startují zbytečnosti které se jen sápou po přístupu na síť, zabírají paměť, a celý systém může váznout na čekání na dhcp přidělenou ip adresu.
ten horní výpis neukáže programy, spouštěné přes zástupce z adresáře "spustit při startu". osobně doufám že tam už nic nebude, ale ty si snadno ohlídáš třeba průzkumníkem.

na nějaké tweakovátka se slušně řečeno vys.., dokud nebudeš vědět co a proč se ti automaticky spouští, nemá cenu mazat "cosi" nějakým programem. ale pokud bys potřeboval impuls ke znefunkčení a nové rozumnější instalaci windows, jsou tyto programy dobrou cestou do pekel - čili k přeinstalaci.

dá se říct že 30gb disk, pokud je ata100, ujde a je použitelný pro systém (ne každý máme týden nové pc)

ne, temp soubory na disku nemají s pomalým startem windows nic společného, prostě tam jen leží a nic nedělají. vznikly později než instalace windows, takže smazání a defragmentace nepřinese vůbec nic.

pokud máš fak programy na druhém disku (myslíš něco jako druhý adresář "program files"?), pak to nemá žádný smysl, protože instalace xp i s uživatelskými aplikacemi se obvykle vejdou do 10-15gb.
a pokud jsou tyto programy, s cestami zapsanými v registrech, opravdu instalované na druhém logickém disku, nechápu jak tento bordel zálohuješ pro případ obnovy? používá se typicky záloha funkčního systémového disku do image souboru - při rozložení do dvou disků nějak není kam ten image dát, navíc plýtváš místem.
ideální je nechat \windows + \program files + uživatelská nastavení v \document&settings na jednom systémovém disku, volné místo nevyužívat pro žádná data, nýbrž jako \temp pro umístění dočasných image vypalovaných dvd (které se před vytvořením zálohy prostě smažou).
všechna data, mp3, filmy ke koukání, výkresy v autocadu, fotky atd... strkej na druhý disk.

a samozřejmě zkontroluj ve správci zařízení, že ti disky jedou v ultra-dma režimu.

jej pardon ja se spletl to jsou procesy (29), z programu se spousti jen avast, a audio soubory nic vic, a pripojeni k siti ale to se zapne az po 2 minutach ... a s tim diskem :ja sem si predpokladal ze cim vic mista tak to pojede rychleji,a co jsi myslel tim ze cely system muze vaznout na cekani na dhcp ? kdyz to zmenim tak vse pojede rchleji ?

dhcp si nevolíš sám, ale nastavení sítě ti určí správce (u malé sítě v baráku) nebo poskytovatel (jsi připojen na net přes adsl/kabel/hromadný wifi poskytovatel/optiku a.j. s lan rozvodem)
statické adresy sice nezdržují start windows detekcí nastavení sítě, ale jak píšu - nezáleží to na tobě.
taky můžeš mít v bytě svůj router pro více pc, jeho wan vstup může mít jak pevnou tak dhcp adresu, ale na výstupu přitom může poskytovat tvým počítačům nové statické adresy.
o tvém aktuálním nastavení se přesvědčíš: start - spustit - cmd.exe [enter]:
ipconfig -all

p.s.: "audiosoubory se ti spouští po startu", co to je za žertovnou verzi windows?
a ještě: "čím víc místa, tím to pojede rychleji" - dost neotřelá myšlenka.
ber to jako řečnické poznámky, když tvrdíš že startovních procesů není 29 ale jen 2 (cheche, určitě víc - ostatně windows řady xp znají cosi jako služby), není co řešit.

pokud máš přesto drobné pochyby o svém systému, spusť si správce úloh (ctrl+alt+del) a mrkni se na vytížení procesů podle %cpu.

... jen dva programy ... brum brum, no toto...

ne sry bylo ta toto : Nazev hostitele, primarni pripona dns… (je to prazdne), typ uzlu ..neznamy, povoleno presmerovni ip…ne, wins proxy povoleno … ne, pak pripojeni k mistni siti: pripona dns pripojeni , popis, fyz adresa, protokol dhcp povolen ….ano, aut. konfigurace povolena …ano, adresa ip, maska podsite, vych. Brana, server dhcp, servery dns ,…

jo, to je mi jasné. čili pokud ti tvůj provider nastavil dynamické přidělování adres (případně přidělování ip podle tvojí mac adresy, což je zase dhcp server) - nic s dhcp neuděláš a start windows bude vždy o nějaké to zjišťování prodloužen. (toto nastavení máš zřejmě i ve smlouvě).
jestli ale máte v baráku vlastní router, můžete se domluvit i na statických adresách, windows pak bez zdlouhavé detekce nastartují rychleji. ale žádný velký zázrak bych tam neviděl.

pokud jinak nemáš problémy během práce windows s pomalostí disku, neměň už nic.
ale jak tvrdí tankista níže, nikdo ti nebrání změřit rychlost svého disku utilitou hd tach.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru