Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je potřeba něco speciálně nastavovat když chci instalovat XP na SATA disk?

Ntldr by nemal potrebovat ziaden ovladac, k disku by mal pristupovat este cez BIOS (extended int13h). Napr. http://www.mossywell.com/boot-sequence/#NTLDR_with_ Windows_NT
Part 1 can be the word "multi" or "scsi". multi means use the BIOS (technically INT 13 calls) to communicate with the hard disk.

Ovladac je potrebny az neskor. Neviem aky si mal problem ale problem mohol byt dvojakeho druhu, prvy problem mohol byt ak BIOS nejakym sposobom po prepnuti na enhanced inac ocisloval disky (moze nastat IMHO len ak mas viac fyzickych HDD), druhy problem by mohol byt ze ten Win ovladac sa ptri instalacii nenacpal aj do miesta z ktoreho si Win taha ovladace pri bootovani (tusim na to je specialny adresar, neviem zhlavy ako to robi XP). Ak by s tym bol problem tak da sa tam skopirovat prislusne .sys alebo .dll aj rucne. Pisem ze moze to zavisiet od ovladaca (resp. od jeho instalatora).

P.S: pisal som aj tusim davnejsie niekde nizsie ze ja by som to po instalacii uz v BIOSe neprepinal, naco si zbytocne vyrabat mozne problemy. Az tak nutne to AHCI ludia nepotrebuju :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny