Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem obchazeni aktivace winXP

Zdravím,
je nějak možné obejít aktivaci v legálně koupených XP oknech? Jde mi o to. Cca 150 potřebuju reinstalnou, v "nějakém" časovém období. Na všech jsou nyní w2k (xp dříve nevyhovovaly) a abych ušetřil čas opisováním sn. z nálepky z bedny a pak aktivací, chtěl bych toto obejít. Mám teď k dispozici cracklé XP, kde aktivace není potřebná, ale tyto okna fungují pouze s jedním sn (které znám z paměti-není problém zadat). Co se týká aktualizací, mám tu rozjetý WSUS, ale vůbec netuším jestli je toto legální a asi bych tak neprošel ověřením pravosti v nějaké té povinné záplatě co vyšla.
Jak se to řeší v takových menších/středních podnicích?

Předmět Autor Datum
Cca 150 potřebuju reinstalnou, v "nějakém" časovém období. Česky by to nešlo?
Kurt 18.01.2008 15:03
Kurt
Chápu správně že máš 150 OEM licencí? Tak v zásadě to máš blbý. Pro plné dodržení licence bys je měl…
Vladimir 18.01.2008 15:37
Vladimir
Chápeš správně, cca 150 OEM verzí XP prof. O corporate verzi neuvažuju. Prostě to jen reinstaluji s…
cpc 18.01.2008 15:56
cpc
Mám teď k dispozici cracklé XP s najvacsou pravdepodobnostou to je corporate verzia, pre ktoru nie…
mkmt 18.01.2008 16:13
mkmt
tak tak. Řešitelné to ve skutečnosti prostě není, jak se věci mají a jaký je risk jsem napsal a teď…
Vladimir 18.01.2008 16:14
Vladimir
Proc, my jsme meli Selecty (taky bez aktivace) a instalovali jsme to na vsechny PC, i kdyz dost PC b…
Redmarx N 18.01.2008 16:40
Redmarx N
Je to jako u dopravní kontroly - když se někdo rozhodne, tak prostě nesplňuješ předpisy, vždycky se…
Vladimir 18.01.2008 16:47
Vladimir
No mohl bys udělat jednu "master" instalaci pro každý typ počítače který máte ve firmě. Snad nemáte…
MM_tank 18.01.2008 16:46
MM_tank
Tiez by som to skor riesil tak ako pise MM_Tank. Neviem v com konkretne je jadro tvojho problemu (v…
MM.. 18.01.2008 17:46
MM..
Neviem v com konkretne je jadro tvojho problemu (v opisovani tych cisel z kejsov - nemas na to cas?)…
cpc 18.01.2008 18:57
cpc
Si si isty ze aktivacia nejde cez proxy? Ja som to nikdy neskusal, samozrejme predtym by som nastavi…
MM.. 18.01.2008 19:07
MM..
Pokud má WSUS, tak je to v klidu, jelikož WGA není bezchybná, MS si netroufne pustit to do velkých s…
Vladimir 18.01.2008 19:16
Vladimir
Jsem pako, díky moc, toto určitě vše řeší. V pondělí vyzkouším. Děkuji :)
cpc 18.01.2008 19:17
cpc
... este takto - na aktivaciu mas 30dni (dovtedy sa s Win da normalne pracovat), takze vpodstate sta…
MM.. 18.01.2008 19:15
MM..
Pouzivame proxy, tim padem neni mozne aktivace pres net proxy není problém, aktivuju tak všechny xp…
lední brtník 18.01.2008 19:59
lední brtník
2lední brtník Tu proxy tam klidne muzes nechat nastavenou. U nas je taky inet vazany na pevnou IP,…
Abox 18.01.2008 20:21
Abox
ještě nemilá zkušenost z tohoto týdne: xp sp2 en verze se odmítala aktivovat (ip nastavena přes dhcp… poslední
lední brtník 25.01.2008 19:53
lední brtník
AKtivace pres proxy pokud ma nastaveno HTTP je v pohode. Konkretne to jede pres HTTPS a byl jsem pre…
gd 18.01.2008 23:43
gd

Chápu správně že máš 150 OEM licencí? Tak v zásadě to máš blbý. Pro plné dodržení licence bys je měl instalovat jako OEM. Tolik k tomu; nevím ale o adminovi který by to u 150 instalací vážně udělal.

Někde jsem o tom četl diskuzi, instalování s jiným S/N není zase takový prohřešek ale instalace corporate verze místo OEM už je teoreticky problém. Ale všechno to závisí na rozhodnutí SW kontroly a nic se nedá dopředu usuzovat. Pamatuj že odpovědnost se pak hodí na Tebe.

Záplatu ověření pravosti WSUS vůbec nestahuje a nedistibuuje, takže toto není tvůj problém.

Proc, my jsme meli Selecty (taky bez aktivace) a instalovali jsme to na vsechny PC, i kdyz dost PC bylo koupeno s OEM licenci Windows.
Kdyby prisla kontrola tak pochybuju, ze to budou kontrolovat.

Znamej rikal, ze u nich to probihalo tak, ze prisli spocetli PC (predpokladali, ze na vsech je Win, taky teda byl - by bylo zajimavy, kdyby nekde meli Linux) a spocitali licence na danovych dokladech, jestli to je OEM nebo neco jinyho je nezajimalo.

No mohl bys udělat jednu "master" instalaci pro každý typ počítače který máte ve firmě. Snad nemáte 150 zcela různých mašin:-) Nahrál bys tam programy a podobně. Potom to jde pomocí programu sysprep od microsftu dát do stavu kdy ten instalační klíč zmizí a až to uživatel poprvé zapne tak napíše svoje jméno a zadá-opíše-sn z té bedny.

Nebo to můžeš nainstalovat s nějakým číslem a potom pomocí utilitky od microsoftu ho před aktivací změnit. Na aktivaci máš 30dnů teoreticky by asi šlo nějak zfixlovat datuma získat pár dnů navíc.

Tiez by som to skor riesil tak ako pise MM_Tank. Neviem v com konkretne je jadro tvojho problemu (v opisovani tych cisel z kejsov - nemas na to cas?), ale mozes instalovat na vsetky PC jedny OEM-Win s jednym cislom (ale zatial neaktivovat) a potom utilitkou vynutit to, ze po restarte uzivatel musi opisat OEM cislo zo svojej bedne, potom tie cisla nebudes musiet zadavat ty ale zadaju ich pouzivatelia pri prvom spusteni :-) A az potom to uzivatel aktivuje napr. cez inet, ak sa nemenil HW tak by s tym predpokladam nemal byt problem, ak by si mal 150x aktivovat cez telefon to by bolo asi horsie :)

Tiez mi nie je celkom jasne preco sa musia vsetky PC preinstalovat? Je na nich teraz to konkretne WinXP OEM, alebo mas 150 uplne novych este nepouzitych OEM WinXP a na tych PC je nejaky starsi OS? Ak mas nove nepouzite WinXP OEM tak musi klapnut aktivacia cez internet co trva snad 3sekundy.

Neviem v com konkretne je jadro tvojho problemu (v opisovani tych cisel z kejsov - nemas na to cas?)

Nejde ani tak o to opisovani z case, to by se dalo zvladnout, spis je problem s tou aktivaci. Pouzivame proxy, tim padem neni mozne aktivace pres net, takze nastava aktivace pres tel a to je ten horsi problem.

po restarte uzivatel musi opisat OEM cislo zo svojej bedne

Rekneme ze "organizace" kde pracuji, jsou nekteri uzivatele "natvrdli". Neni problem ze volaji v nedeli odpoledne, ze neumi zapojit klavesnici. Kdyz jim reknu ze fialovy konktor prijde do fialove zdirky, tak asi vite jak to dopadne - co nejde silou, jde jeste vetsi silou - a ja tam jdu s novou klavesnici a v pondeli rovnam jumpery v konektoru.

Tiez mi nie je celkom jasne preco sa musia vsetky PC preinstalovat?

Kompletne se zmenila topologie site (vcetne precislovani site), tim padem prestavaji fungovat aplikace co jsou vazane na IP adresu (neco i na name adresu). Abych obchazel tyto pc a konfiguroval tyto, ne primo akutni aplikace=nespecha(i kdyz nod by se sesel aktualizovat), tak je chci komplet reinstalovat a rovnou jit z w2k na XP.

Jinak s tou reinstalaci a cislem 150pc bych to moc neresil, imidzem se to zvladne, i kdyz 150pc = cca 10imidzu (se proste kupovalo co bylo nejlevnejsi). Pak pomoci keyupdatetool zmenit s/n, ale prave pak se vyhnout te aktivaci je ten problem ;).

Je nejaka sance multilicence na urcitiy pocet pc a aby se z te ceny odecetly jiz koupene OEM licence? :) (jsem najivni co? :D )

Si si isty ze aktivacia nejde cez proxy? Ja som to nikdy neskusal, samozrejme predtym by som nastavil proxy do nastaveni IE, ak vasa LAN nepodporuje automaticke rozpoznanie proxy.
Pri "unattended" instalacii sa da zadat proxy pre aktivaciu 291997, ale ako pisem, vzivote som to neskusal.

P.S. ked sa mam vyjadrit k tomu ci by bolo OK instalovat nejaku craclu verziu, licencie mas takze nejak vazne by som to nevidel, ale skor by som sa obaval problemov s overenim pravosti v buducnosti, obchadzat 150PC v buducnosti a riesit na vsetkych nejake debilne problemy s novsimi verziami overovania pravosti by som radsej neriskoval.

Pokud má WSUS, tak je to v klidu, jelikož WGA není bezchybná, MS si netroufne pustit to do velkých spravovaných sítí a riskovat, že poškodí velké zákazníky. Je pravda že se to změnit může, ale nepředpokládám to, WGA je určená k vychytání "domácího" pirátství.

... este takto - na aktivaciu mas 30dni (dovtedy sa s Win da normalne pracovat), takze vpodstate staci to zatial len nainstalovat so spravnym ser.cislom, a mozes to dat pouzivatelovi nech na tom uz pracuje, a potom by si mal 30dni na to aby si obchadzal kazdeho pouzivatela a aktivoval to po jednom cez telefon :-) Ostatni pracovnici mozu pracovat, zdrziaval by si stale len jedneho na par minut :) Ale podla mna by to mohlo ist aj cez proxy...

Pouzivame proxy, tim padem neni mozne aktivace pres net

proxy není problém, aktivuju tak všechny xp:
-nainstalují se xp (nebo jsou dodány předinstalované)
-zůstává jim dhcp nastavení (včetně dns a wins)
-do nastavení ie napíšu cestu na proxy (když jsem líný si ji pamatovat, kopnu ji z .txt z flashky)
-po restartu aktivuju win
-po úspěšné aktivaci nastavuju pevnou interní ip a mažu nastavení proxy (jde o pc která nemají přístup na net)

ještě nemilá zkušenost z tohoto týdne: xp sp2 en verze se odmítala aktivovat (ip nastavena přes dhcp, korektně nastavená proxy, pc normálně surfoval po netu). chybový message number 32777 se mi snažil vnutit, že mám špatně nastavený čas a proto aktivace nefunguje.
pomohlo až nepravdivé nastavení umístění pc v united states (ovl. panely - regional settings), časové pásmo přitom zůstalo central europe s místním časem beze změny - a aktivace konečně proběhla.

v minulosti jsem si při aktivaci nevšiml nastavení, pc nám chodí v různém stavu předinstalovanosti.

závěr: ms si snad dělá srandu, pokud by se podobná nefunkčnost měla opakovat, nejsem zvědavý na klofání 60-místních čísel do telefonu a jejich opisovaní od plechové tlamy, ale budu hledat řešení bez aktivace.

AKtivace pres proxy pokud ma nastaveno HTTP je v pohode. Konkretne to jede pres HTTPS a byl jsem prekvapen, jak komunikace dlouho probihala. Pres telefon je to 50-ti mistne cislo? Tady jely minimalne desitky paketu (dohromady)... Tak by me zajimalo, co vse tam bylo.::)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru