Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem obchazeni aktivace winXP

Zdravím,
je nějak možné obejít aktivaci v legálně koupených XP oknech? Jde mi o to. Cca 150 potřebuju reinstalnou, v "nějakém" časovém období. Na všech jsou nyní w2k (xp dříve nevyhovovaly) a abych ušetřil čas opisováním sn. z nálepky z bedny a pak aktivací, chtěl bych toto obejít. Mám teď k dispozici cracklé XP, kde aktivace není potřebná, ale tyto okna fungují pouze s jedním sn (které znám z paměti-není problém zadat). Co se týká aktualizací, mám tu rozjetý WSUS, ale vůbec netuším jestli je toto legální a asi bych tak neprošel ověřením pravosti v nějaké té povinné záplatě co vyšla.
Jak se to řeší v takových menších/středních podnicích?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tiez by som to skor riesil tak ako pise MM_Tank. Neviem v com konkretne je jadro tvojho problemu (v…
MM.. 18.01.2008 17:46
MM..
Neviem v com konkretne je jadro tvojho problemu (v opisovani tych cisel z kejsov - nemas na to cas?)…
cpc 18.01.2008 18:57
cpc
Pouzivame proxy, tim padem neni mozne aktivace pres net proxy není problém, aktivuju tak všechny xp…
lední brtník 18.01.2008 19:59
lední brtník
ještě nemilá zkušenost z tohoto týdne: xp sp2 en verze se odmítala aktivovat (ip nastavena přes dhcp… poslední
lední brtník 25.01.2008 19:53
lední brtník

Tiez by som to skor riesil tak ako pise MM_Tank. Neviem v com konkretne je jadro tvojho problemu (v opisovani tych cisel z kejsov - nemas na to cas?), ale mozes instalovat na vsetky PC jedny OEM-Win s jednym cislom (ale zatial neaktivovat) a potom utilitkou vynutit to, ze po restarte uzivatel musi opisat OEM cislo zo svojej bedne, potom tie cisla nebudes musiet zadavat ty ale zadaju ich pouzivatelia pri prvom spusteni :-) A az potom to uzivatel aktivuje napr. cez inet, ak sa nemenil HW tak by s tym predpokladam nemal byt problem, ak by si mal 150x aktivovat cez telefon to by bolo asi horsie :)

Tiez mi nie je celkom jasne preco sa musia vsetky PC preinstalovat? Je na nich teraz to konkretne WinXP OEM, alebo mas 150 uplne novych este nepouzitych OEM WinXP a na tych PC je nejaky starsi OS? Ak mas nove nepouzite WinXP OEM tak musi klapnut aktivacia cez internet co trva snad 3sekundy.

Neviem v com konkretne je jadro tvojho problemu (v opisovani tych cisel z kejsov - nemas na to cas?)

Nejde ani tak o to opisovani z case, to by se dalo zvladnout, spis je problem s tou aktivaci. Pouzivame proxy, tim padem neni mozne aktivace pres net, takze nastava aktivace pres tel a to je ten horsi problem.

po restarte uzivatel musi opisat OEM cislo zo svojej bedne

Rekneme ze "organizace" kde pracuji, jsou nekteri uzivatele "natvrdli". Neni problem ze volaji v nedeli odpoledne, ze neumi zapojit klavesnici. Kdyz jim reknu ze fialovy konktor prijde do fialove zdirky, tak asi vite jak to dopadne - co nejde silou, jde jeste vetsi silou - a ja tam jdu s novou klavesnici a v pondeli rovnam jumpery v konektoru.

Tiez mi nie je celkom jasne preco sa musia vsetky PC preinstalovat?

Kompletne se zmenila topologie site (vcetne precislovani site), tim padem prestavaji fungovat aplikace co jsou vazane na IP adresu (neco i na name adresu). Abych obchazel tyto pc a konfiguroval tyto, ne primo akutni aplikace=nespecha(i kdyz nod by se sesel aktualizovat), tak je chci komplet reinstalovat a rovnou jit z w2k na XP.

Jinak s tou reinstalaci a cislem 150pc bych to moc neresil, imidzem se to zvladne, i kdyz 150pc = cca 10imidzu (se proste kupovalo co bylo nejlevnejsi). Pak pomoci keyupdatetool zmenit s/n, ale prave pak se vyhnout te aktivaci je ten problem ;).

Je nejaka sance multilicence na urcitiy pocet pc a aby se z te ceny odecetly jiz koupene OEM licence? :) (jsem najivni co? :D )

Pouzivame proxy, tim padem neni mozne aktivace pres net

proxy není problém, aktivuju tak všechny xp:
-nainstalují se xp (nebo jsou dodány předinstalované)
-zůstává jim dhcp nastavení (včetně dns a wins)
-do nastavení ie napíšu cestu na proxy (když jsem líný si ji pamatovat, kopnu ji z .txt z flashky)
-po restartu aktivuju win
-po úspěšné aktivaci nastavuju pevnou interní ip a mažu nastavení proxy (jde o pc která nemají přístup na net)

ještě nemilá zkušenost z tohoto týdne: xp sp2 en verze se odmítala aktivovat (ip nastavena přes dhcp, korektně nastavená proxy, pc normálně surfoval po netu). chybový message number 32777 se mi snažil vnutit, že mám špatně nastavený čas a proto aktivace nefunguje.
pomohlo až nepravdivé nastavení umístění pc v united states (ovl. panely - regional settings), časové pásmo přitom zůstalo central europe s místním časem beze změny - a aktivace konečně proběhla.

v minulosti jsem si při aktivaci nevšiml nastavení, pc nám chodí v různém stavu předinstalovanosti.

závěr: ms si snad dělá srandu, pokud by se podobná nefunkčnost měla opakovat, nejsem zvědavý na klofání 60-místních čísel do telefonu a jejich opisovaní od plechové tlamy, ale budu hledat řešení bez aktivace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru