Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké připojení do notebooku?

Zdravím, potřebuju mobilní připojení do notebooku, ale nechci nic od O2, ani od T-Mobilu... Nepotřebuju aby bylo dostupné i v nějaké díře, ale mělo by být prostě mobilní. Notebook má wifi. Na netu jsem nic nenašel. Dokážete poradit, prosím? Díky!

Předmět Autor Datum
Nechceš O2? Proč? Myslíš si že existují nějací alternativní malí provideři s pokrytím po celých Čech…
Vladimir 18.01.2008 16:25
Vladimir
No, abych řekl pravdu, tak nemám konkrétní zápory, ale dost jsem četl a slšel o nespolehlivosti a ma…
Jozka 18.01.2008 16:29
Jozka
Mobilni internet ti "zatim" nepofrci 10mega za sekundu! Ja mam CMDA od O2 pres modem axesstel, pri…
Boeing 18.01.2008 18:58
Boeing
Asi nad tím budu přemýšlet. Vím, že od mobilního připojení nemůžu čekat super rychlost, ale teď mám…
Jozka 18.01.2008 19:32
Jozka
O2 net je IMHO dost stabilni, opravdu nemam problem s vypadky! Navic O2 pred koncem roku slibovala d…
Boeing 18.01.2008 19:53
Boeing
OK, díky za radu a zřejmě o tom budu uvažovat. 1 mbps by snad stačil a jak pokryje SKYPE? Funguje no…
Jozka 18.01.2008 23:44
Jozka
Ja jsem 4G jen testoval (jeden prodejce nabizel zdarma test na 24h). Byl k tomu USB modem. Rychlost…
gd 18.01.2008 23:58
gd
Používám T mobile od dob kdy začínalo GPRS a to do mobilu i do PC. Dnes mám už připojené PC přes UPC…
Henessy 11 19.01.2008 02:03
Henessy 11
O2 taky nemám rád.. už jenom kvůli tomu šílenému poplatku za pevnou linku, který jsem jim kdysi muse…
Ynd0r 19.01.2008 09:01
Ynd0r
Jejda, na každý typ kritika a chvála, nevím nevím teda jak to dopadne. Už se mi to nechce moc zkouma…
Jozka 20.01.2008 09:42
Jozka
Pročetl jsem si diskusi k tomuto dotazu a jen mohu závidět vaše problémi s rychlostí, žiju nedaleko…
Krul 20.01.2008 12:21
Krul
No, tak to si nedovedu ani představit a vůbec nezávidím. Nevím, snad se objeví další provider, který…
Jozka 20.01.2008 12:42
Jozka
Dík za morální podporu, je pravda, že jsem si to také nedokázal představit, žil jsem celý život v Pr…
Krul 21.01.2008 18:16
Krul
Je pravada že je to v některých místech s připojením bída... Ale slyšel jsem něco o pipojení přes sa… poslední
Jozka 27.01.2008 15:35
Jozka

Mobilni internet ti "zatim" nepofrci 10mega za sekundu!

Ja mam CMDA od O2 pres modem axesstel, pri nejvyssim ( nejrychlejsim) tarifu mi to vali v prumeru kolem 800-kilo. Neni to na stahovani idealni, ale da se stim v pohode pracovat. Ohledne tech kecu na ruzne skoromonopoly, od O2 mam i adslko (4 mega) a nikdy se mi nestalo, ze by to spadlo, bylo nefunkcni ci meli vypadek, aniz bych o tom nevedel (jednou jsem mel vypadek, ale to mi tyden predem oznamili, telefonicky). Vim, ze za ty prachy bych mel u jiny firmy rychlost treba onech 10 mega, ale to mi zily netrha. Nemam duvod nadavat na O2 ohledne netu, ale v hodne vecech maji neskutecnej bordel.

Asi nad tím budu přemýšlet. Vím, že od mobilního připojení nemůžu čekat super rychlost, ale teď mám právě od O2 adsl 4096 a nechci spadnout úplně na gprs nebo co. Když tak už jsem uvažoval o 4G, ale o CMDA ani tak ne. Nevím, asi to bude těžké. Jednou už jsem měl T-Mobile, ale to bylo EDGE a teď se bude špatně přecházet na "horší"... Jinak nestahuju žádné filmy, ani nic podobného, ale moje práce požaduje stabilní a docela rychlé připojení. Tak nevím...
Každopádně moc díky za rady.

O2 net je IMHO dost stabilni, opravdu nemam problem s vypadky! Navic O2 pred koncem roku slibovala dvojnasobne zrychleni prave u cdma s modemem axesstel. Zatim se nic nedeje, ale treba to prijde (jeste letos). Na beznou praci na netu takova rychlost ( cca 1 mega) bohate staci.

Ja jsem 4G jen testoval (jeden prodejce nabizel zdarma test na 24h). Byl k tomu USB modem. Rychlost byla 80 procent maxima, ale je treba to brat s rezervou, protoze od te doby je vice uzivatelu (a snad i adekvatni posileni kapacity).

Na druhou stranu u me dochazelo k castemu odpojovani (az 12x za hodinu ve spicce, 3x/h navecer), ac udajne sila signalu byla 8 z 10. Pry to jinym lidem nedelalo. Me vsak ano a to rozhodlo. Ne, dekuji.

Doporucuji, zkus se poptat ve svem okoli. Mam preci jen starsi informace.

1Mbit/s skype pokryje. Otazkou zustava, jak dlouhe odezvy je skype (uzivatel) schopen stravit.

Používám T mobile od dob kdy začínalo GPRS a to do mobilu i do PC. Dnes mám už připojené PC přes UPC, ale mobilní používám k uplné spokojenosti pořád.A většina mých známých bez problému taky.

O2 taky nemám rád.. už jenom kvůli tomu šílenému poplatku za pevnou linku, který jsem jim kdysi musel několik měsíců odvádět, přestože jsem používal ADSL od Radiokomunikací.
Nicméně pro mobilní připojení jsem O2 vyhodnotil jako nejlepší. Používám HSDPA i CDMA: obojí je bez problémů, rychlosti downlinku se v obou případech pohybují něco pod 1Mbps.
Tam, kde je pokrytí, je lepší HSDPA (má výrazně lepší odezvu a rychlejší uplink). Pro Skype a Voip je HSDPA naprosto bez problémů, v případě CDMA a UMTS je to sice použitelné, ale někdy s výhradami.

Sympatická je možnost připojení k wifi routerům Asus s firmwarem od Koppel.cz - stačí k routeru připojit modem od O2 a máš k dispozici internet přes wifi.

Jejda, na každý typ kritika a chvála, nevím nevím teda jak to dopadne. Už se mi to nechce moc zkoumat. Asi se jednoho krásného rána vezmu a na pobočku kterého operátora narazím dřív, tak to asi vezmu. Nevím nevím.
Ještě jeden dotaz - nevíte prosím, jestli se u O2 dá změnit z ADSL na CMDA? Vím, že jde měnit pouze rychlost a mezi tarify, ale nikde jsem nenašel možnost změny právě mezi ADSL / CMDA...
Díky všem, pěkný den!

Pročetl jsem si diskusi k tomuto dotazu a jen mohu závidět vaše problémi s rychlostí, žiju nedaleko Českého Dubu ve vesnici a tady je problém jakékoli připojení. První jsem zkoušel O2 ADSL, vzhledem k zastaralosti místní kabeláže nelze zřídit, náprava v nedohlednu. Pokud se týká inetrnetu O2 vzduchem, tak se holedbali, že mi ho tady udělají když neumí ADSL tak se slevou a rychlostí 1M, přijeli provést měření a ukázalo se že pokrytí je tak špatné, že to nejsou schopni udělat. Jako jediný další operátor který tady má signál je Vodafone, ale ten zase nemá prakticky žádný program s rychlejším připojením než je 56Kb, Začal jsem tedy pátrat a nakonec jsem získal připojení od Ještěd-net, vzduchem za 500,-Kč /měs. rychl 1MB. Pokud to funguje, tak to je přijatelné jako nouzovka, bohužel to velmi často a naprosto bez upozornění nefunguje nebo to mají tak zahlcené, že při stahování se dostanu na rychlost kolem 5,2Kb. Vzhledem k tomu, že to potřebuji na práci (projektuji), je to naprostá tragedie a bezvýchodná situace.

No, tak to si nedovedu ani představit a vůbec nezávidím. Nevím, snad se objeví další provider, který bude schopnější, ale jak vidím, tak je fakt že ten internet ještě někam ani nedorazil (tím nemyslím nic špatného na místo kde bydlíte), ale to u nás je na kostelní věži (je to nejvyšší bod obce) wifina a je tam celkem 7 providerů a všichni nabízejí úplně to samé za úplně stejnou cenu a tak si říkám - na co - stačil přece jeden a takové společnosti jako NWTComputers a GEMnet by se měli zaměřit na místa, na kterých je internet méně dostupný, leč ne nemožný. Takovou strategii nechápu.
Jinak přeju hodně štěstí do budoucna, ať se to vyřeší. Díky za reakci.

Dík za morální podporu, je pravda, že jsem si to také nedokázal představit, žil jsem celý život v Praze, ale nakonec se mi povedlo odstěhovat se na hory, které miluji a jsme tady spokojeni, jen mám pocit, že se nějak pozapomělo na venkov a to nejen s internetem.Jen mě vždy nastartují ty reklamy na pokrytí a linky a pod. Bohužel mně to limituje pracovně.
Pokud bych mohl poradit já, tak moje zkušenosti jednoznačně hovoří pro ADSL po kabelu a k tomu PCMC kartu jako mobilní připojení ( nutno počítat s tím, že pokrytí je mizerné mimo město)

Je pravada že je to v některých místech s připojením bída... Ale slyšel jsem něco o pipojení přes satelit - jako TV... Nevím nakolik je to pravda, ale mělo by to fungovat všude. Možná to bude o něco dražší, ale tak pokud je to i pro práci, tak by se to možná vyplatilo. Jinak já asi nakonec zvolím růžového pantera a jeho 4G... Nic jiného mi asi nezbyde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru