Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké připojení do notebooku?

Zdravím, potřebuju mobilní připojení do notebooku, ale nechci nic od O2, ani od T-Mobilu... Nepotřebuju aby bylo dostupné i v nějaké díře, ale mělo by být prostě mobilní. Notebook má wifi. Na netu jsem nic nenašel. Dokážete poradit, prosím? Díky!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pročetl jsem si diskusi k tomuto dotazu a jen mohu závidět vaše problémi s rychlostí, žiju nedaleko…
Krul 20.01.2008 12:21
Krul
No, tak to si nedovedu ani představit a vůbec nezávidím. Nevím, snad se objeví další provider, který…
Jozka 20.01.2008 12:42
Jozka
Dík za morální podporu, je pravda, že jsem si to také nedokázal představit, žil jsem celý život v Pr…
Krul 21.01.2008 18:16
Krul
Je pravada že je to v některých místech s připojením bída... Ale slyšel jsem něco o pipojení přes sa… poslední
Jozka 27.01.2008 15:35
Jozka

Pročetl jsem si diskusi k tomuto dotazu a jen mohu závidět vaše problémi s rychlostí, žiju nedaleko Českého Dubu ve vesnici a tady je problém jakékoli připojení. První jsem zkoušel O2 ADSL, vzhledem k zastaralosti místní kabeláže nelze zřídit, náprava v nedohlednu. Pokud se týká inetrnetu O2 vzduchem, tak se holedbali, že mi ho tady udělají když neumí ADSL tak se slevou a rychlostí 1M, přijeli provést měření a ukázalo se že pokrytí je tak špatné, že to nejsou schopni udělat. Jako jediný další operátor který tady má signál je Vodafone, ale ten zase nemá prakticky žádný program s rychlejším připojením než je 56Kb, Začal jsem tedy pátrat a nakonec jsem získal připojení od Ještěd-net, vzduchem za 500,-Kč /měs. rychl 1MB. Pokud to funguje, tak to je přijatelné jako nouzovka, bohužel to velmi často a naprosto bez upozornění nefunguje nebo to mají tak zahlcené, že při stahování se dostanu na rychlost kolem 5,2Kb. Vzhledem k tomu, že to potřebuji na práci (projektuji), je to naprostá tragedie a bezvýchodná situace.

No, tak to si nedovedu ani představit a vůbec nezávidím. Nevím, snad se objeví další provider, který bude schopnější, ale jak vidím, tak je fakt že ten internet ještě někam ani nedorazil (tím nemyslím nic špatného na místo kde bydlíte), ale to u nás je na kostelní věži (je to nejvyšší bod obce) wifina a je tam celkem 7 providerů a všichni nabízejí úplně to samé za úplně stejnou cenu a tak si říkám - na co - stačil přece jeden a takové společnosti jako NWTComputers a GEMnet by se měli zaměřit na místa, na kterých je internet méně dostupný, leč ne nemožný. Takovou strategii nechápu.
Jinak přeju hodně štěstí do budoucna, ať se to vyřeší. Díky za reakci.

Dík za morální podporu, je pravda, že jsem si to také nedokázal představit, žil jsem celý život v Praze, ale nakonec se mi povedlo odstěhovat se na hory, které miluji a jsme tady spokojeni, jen mám pocit, že se nějak pozapomělo na venkov a to nejen s internetem.Jen mě vždy nastartují ty reklamy na pokrytí a linky a pod. Bohužel mně to limituje pracovně.
Pokud bych mohl poradit já, tak moje zkušenosti jednoznačně hovoří pro ADSL po kabelu a k tomu PCMC kartu jako mobilní připojení ( nutno počítat s tím, že pokrytí je mizerné mimo město)

Je pravada že je to v některých místech s připojením bída... Ale slyšel jsem něco o pipojení přes satelit - jako TV... Nevím nakolik je to pravda, ale mělo by to fungovat všude. Možná to bude o něco dražší, ale tak pokud je to i pro práci, tak by se to možná vyplatilo. Jinak já asi nakonec zvolím růžového pantera a jeho 4G... Nic jiného mi asi nezbyde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru