Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jde převést disk z NTFS na FAT32 bez ztráty dat?

Ta doska urcite nema sata2, neda sa ten disk prepnut na sata1? (nejakou utilitou od vyrobcu disku, alebo jumprom, pozrel by som maxtor.com)
Ak ten disk pripravujes pre novy PC, tak nechapem aky mas dovod sachovat s particiami nejakou utilitou, proste tu particiu zrus a vyrob ju pomocou spustacej diskety/CD winMe, fdiskom apod., formatovat prikazom format. Fdisk ti asi vypise nezmyselnu velkost, skus zadat velkost oddielu v %, alebo particiu urob inym toolom (nezabudnut nastavit particiu ako aktivnu). A aby mala 32k clustre (to ti format z WinMe urobi automaticky spravne). Na formatovanie pouzi prikaz format z bootCD WinMe. To ze vypisuje blbu velkost ignoruj, formatuje spravne. Este by som upozornil ze nepokusal by som sa s WinMe sahat na disk fyzicky nad 128GB, takze z toho 200G disku by som pouzil maximalne 128GB, radsej len 120GB na zaciatku disku. Zvysok disku nechat nealokovany.

Ovladace na ten 865G pre WinMe este asi su, napr. na www.intel.com - products - chipsets - desktop - ...
Skus ich v tom nudzovom rezime nainstalovat. Ale ta particia s 4kB clustrami, ak je velka (napr. 120GB) by som urcite nepouzival a prerobil to na 32k clustre, plus nova instalacia.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny