Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Možnost instalace nových programů pro Windows bez zápisu do registru

Zdar tvému konání. Jak vidno, nejsem sám v oblibě portable programů pro desktop. Hodí se to dosti často, jen zkopčit složku na USB flash a mít stejné nastavení a např. záložky browseru ssebou.

Programy původně vytvořené jako portable nemám co se rychlosti týká s čím srovnávat, ale jsem s nimi spokojen, protože mi prostě fungují a mají i výše uvedenou výhodu.
Naproti tomu produkty Mozilla, tj. Firefox, Thunderbird a Sunbird je určitě lepší na domácím PC instalovat klasicky, protože jejich portable verze potřebují k běhu bez zápisu do registrů nadstavbu pro ukládání svých dat do složky programu a tím zabírají v RAM více místa než klasická instalace (o cca 30-50%). Dobře je to vidět v Process Exploreru. Taky portable VLC žere víc RAM než jeho klasická instalace. Tuhle nadstavbu mají většinou programy z portableapps.com, co startují přes podobné plovoucí okno. Na flashce jsou určitě dobré pro ochranu soukromí, ale na desktop je potřeba vybírat jen vhodné nenáročné programy.
Dále KMplayer je sice parádní na flashce jako portable, ale na PC doma mám v něm povolen zápis do registrů, protože jinak dlouho startuje.

Např. Adobe Reader jsem taky rozchodil ze zálohy Program files, ale potřeboval k tomu svoje data z "Data aplikací". Na PDF mám i Foxit Reader a Sumatru, ale jen Adobe ukazuje nejhezčí vykreslení písma.

Není třeba virtuálního stroje, většinou jde instaler rozbalit v Universal Extractor, přinejhorším rozběhnout instalaci, zkopírovat dočasně rozbalené soubory a Cancel. Už úplně v nejhorším normálně instalovat, zkopírovat složku z Program Files a odinstalovat program. Ale to je taková zoufalost, jakou jsem ještě nedělal. Většinou jde najít vhodnější portable program, nebo jiné řešení.
Není špatný RegCleaner 4.3 (v základu portable) na kontrolu a případné smazání nově vytvořených záznamů v registrech.

Tohle je jen můj privátní názor a nikomu ho nenutím.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny