Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Možnost instalace nových programů pro Windows bez zápisu do registru

Asi po roce jsem si přeinstalovával Windows XP Home, protože jsem měl registr velký asi jako Manhattan.
Zazálohoval jsem si adresář /Program Files s tím, že se pokusím programy v něm uložené vyzkoušet ohledně jejich schopnosti se spustit bez řádné instalace. Podle mého odhadu v následně provedeném testu z nich obstálo cca 75 %.

Kromě toho používám již od přírody uzpůsobené programy tohoto typu, zvané "Portable".

Chtěl bych se proto z hlediska svého lamího uvažování zeptat, zda uvedené aplikace mají nějaké problémy při svém provozu, tj. jestli nejsou pomalejší, nežerou více paměti a apod., zkrátka, zda jim zápis v registru nějak neschází ke štěstí.

Pak by stálo za zváženou si většinu nových aplikací buď jenom rozzipovat (pokud je instalační program založen na samorozbalování) a překopírovat, případně je nainstalovat na virtuálním stroji a pak zase jenom přetáhnout adresář, případně knihovny z /Windows/System32 do svého PC.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ony si totiž tyto tvé "portable" programy (tj. těch 75%) ty zápisy v registry vytvoří při prvním spu…
touchwood 21.01.2008 15:00
touchwood
touchi, nejsem tak zcela přesvědčen o tvém tvrzení. V práci mám totálně zablokovaný komp, ale když p… poslední
Fuente 22.01.2008 21:33
Fuente

ony si totiž tyto tvé "portable" programy (tj. těch 75%) ty zápisy v registry vytvoří při prvním spuštění, tj. jako bys je nainstaloval (tak to alespoň ty slušné softy od slušných programátorů dělají). Jediné, co možná bude chybět, jsou "zbytné" záznamy a pak záznamy o instalaci.

Podle mě nula z nuly pojde a jsi tam kde jsi byl..

Problém "velkých registrů" je jen jeden - žerou RAM (při běhu Windows jsou celé v RAM) a pak je větší riziko chyby, když se do nich láduje kdeco.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru