Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Triakový regulátor výkonu

1. ano ja viem ze hovoris o tzv "incremental inductance" u fermoagnetickych jadier, ale ani zaboha neviem najst na inete nejaky jasny vztah, ze o kolko sa indukcnost zmeni a hlavne v ktorom smere ma byt to jadro predmagnetizovane aby sa zmensila.
2. to je IMHO blbost, to "brzdenie" je predsa len akoze, tam nie je nejaky cernoch s menom stejnosmerna zlozka ktory tlaci brzdove dosticky o rotor :)
3. mozno ano, mozno nie.
4. samozrejme ano
5. ano mne je to jasne o com pises, ale nevidim a neviem najst ziadne fakty o tom o kolko sa zmeni indukcnost a pri syteni ktorym smerom.
Ale pisat ze indukcnost sa bude znizovat donekonecna pri kazdej polvlne (to si myslim napisal predtym) je blbost, sytit jadro sa da len po bod saturacie, potom uz ho o moc viac nenasytis, a to nastane uz pri prvych polvlnach a potom sa to ustali. Od pouziteho materialu jadra zavisi ze az pokial sa bude sytenie vracat ked prestane tiect prud. Ale indukcnost neklesne na nulu. Uz hodinu sa pokusam najst nejake vztahy tykajuce sa "incremental inductance", ale neviem najst nic normalne, na tom inete je snad uz fakt len porno :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny