Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Triakový regulátor výkonu

Ja som nasiel (este ked som hladal slova indukcnost sytenie jadra) nejaky dokument o priebehovych javoch v trafe, tam bolo nieco v zmysle ze sytenie jadra moze znizit indukcnost aj 5 az 10 nasobne, co sa mi ale moc nechcelo verit. Ale ked pises ze to tak je, tak ano potom prud cez vinutie by mohol byt aj 10 nasobne vyssi ak nebude paralelne k tej diode pripojeny patricny odpor, co samozrejme je pre vinutie motora problem. :x:
Takze konecne vdaka za objasnenie toho ze problem bude sposobovat zelezne jadro vinutia, a s tym suvisiace drasticke ovplyvnovanie indukcnosti. Keby tam to mrcha jadro nebolo, tak nie je co sytit a s diodou by nebol problem :-) Ze sytenie jadra tak ovplyvnuje indukcnost som netusil.
Ked si to vedel hned na zaciatku ked som sa pytal ze kde je problem s diodou u asynch.motora, tak stacilo napisat ze problem je sytenie zelezneho jadra (magn.hysterezia) a s tym suvisiace drasticke ovplyvnovanie indukcnosti, a ze k diode musi byt paralelne odpor. Takto jasne a fakticky, nic viac ;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny