Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto "Zběsilá" zvukovka

Dobry den,
koupil jsem si externi zvukovou 5.1 kartu TRUST External Card SC5500p do USB k
memu noteboku ACER Aspire 3020, ale pokazde, kdyz prehravam hudbu, film, hraju
hry atd. dojde zhruba po 20-30 minutach k nahlemu zrychleni prehravani zvuku (zrychli se s nim dokonce i videoobraz u filmu!) samo od sebe na dvojnasobek zhruba, jako by pretekl nejaky buffer nebo ztrata synchronizace, nevim, vubec to nechapu. Dela to ve vsech prehravacich (Winamp, WMP...) a JEN na MEM noteboku, na jinych PC vse OK.

Kazdopadne nepomohlo:
-preinstalovani systemu (Win XP home)
-preinstalovani ovladacu karty, odebrani, nove ovladace od Trustu
-zakazani druhe zvukove karty na zakladni desce
-uplne odinstalovani ovladacu druhe zvukove karty na zakladni desce
-aktualizace BIOSu desky
-zapojeni do jineho USB slotu
-vymena zvukove karty za jiny kus stejne karty od Trustu
-preinstalovani DirectX

Vubec nechapu, v cem je problem, mozna:
-spatne alokovani zdroju pri pripojeni karty?
-spatne napajeni?
-chyba zakladni desky?

Myslite, ze by pomohlo si koupit a pripojit dodatecny USB hub s vlastnim napajenim a prepetovou ochranou?

Pokud se zrychli prehravani, tak to samo od sebe prejde do normalu tak po 1-2 minutach zrychleneho prehravani, nebo pokud chci okamzite, aby to hralo normalne, tak musim napr. softwarove prepnout z 5.1 na 4.1 a nazpet a uz to jede OK, nebo pripojit a odpojit kartu. Ale po dalsich 20 minutach je tu problem znovu...
Diky za kazdou odpoved!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže zkoušel jsem najít v biosu možnost vypnutí HPET, ale přesně jak jsem tušil - neúspěšně; jak js…
Jura 30.01.2008 09:54
Jura
nechapem preco si kazdy mysli ze BIOS su len tie nastavenia a ked ich tam je menej tak je odflakly :… poslední
MM.. 30.01.2008 14:28
MM..

Takže zkoušel jsem najít v biosu možnost vypnutí HPET, ale přesně jak jsem tušil - neúspěšně; jak jsem již říkal, nemůžu si pomoct, ale ten bios je fakt na Phoenix odfláklý3-[. Informace o systému skoro žádné, natož něco nastavit:?:. Vůbec, maximálně datum a čas, bootovací sekvenci, šifrování disku a heslo do biosu, nějaké nastavení frekvencí, násobičů, časování, vypnutí periferií, portů nebo jiných kusů integrovaného HW na desce to vůbec, informace o čidlech teploty/otáček taky nic, informace o disku, pamětech, desce, procesoru nic, prostě strohost sama o sobě.
Co se týče přehřívání, v tom problém nevidím - intervaly, kdy se přehrávání pokazí, jsou přesné a stačí SW přepnout z 5.1 na 4.1 a nazpět a přehrává to dalších 30 minut už normálně - to by při přehřívání těžko pomohlo, intervaly by se zkrátily nebo by to nepomohlo vůbec.
Co se týče přehrávačů, chyby přehrávání jsou u: VLC Player, WMP 10, MPClassic, Winamp, BSPlayer, KMPlayer, MPUI
Záplaty mám nejnovější, ovladače ke zvukovce (oběma zvukovkám - integrované i USB) nejnovější, zkoušel jsem i různé kombinace nové+staré.
Samostatné ovladače k mému čipsetu na adrese Aceru nejsou, max. ovladače k Wifi, LAN, zvukovce... K desce by zřejmě mohly být v rámci toho VGA Driveru ATi 8.103 - Omegy jsem tedy odinstaloval, nainstaloval tento driver a opět nic.
Ovládací panely - správa napájení - profil "Desktop" a restart provedeno, nic.

nechapem preco si kazdy mysli ze BIOS su len tie nastavenia a ked ich tam je menej tak je odflakly :-) Odflaknutost BIOSu sa neposudzuje podla mnozstva nastaveni ani podla toho co sa zobrazuje, BIOS nie je na nastavovanie ani na zobrazovanie grafickych hovadin pri boote, ale ma ine a dolezitejsie funkcie. Napr. ak tam mas sifrovanie disku tak to je uz plus oproti "beznym" PC.
Inac vseobecne nechapem co cakas od firmy Acer. Slovo Acer je synonymum k slovu smejd, a podla toho vyzera aj BIOS. To co vidis v BIOSe zavisi totiz od vyrobcu NB a nie od phoenixu.

Ok, to je fuk, chcel som napisat len to, ze aby si este skusil vo Win v ovladacich paneloch zakazat tu integrovanu zvukovku (pravy klik - disable) bude na nej potom cerveny krizik.

P.S. este ten "ovladac" fix pre athlon zo stranok vyrobcu si nainstaloval? Skusit aj dat profil v sprave energie na "desktop" a restart, ako som uz pisal...
P.S.2. directX si skusal najnovsi (posledny z webu MS) ?
P.S.3. za skusku by stalo skusit externu zvukovku od inej firmy, ak mas k dipozicii si niekde pozicat. Mozno ma ten trust ovladac nejaky principialny problem len s urcitym typom chipsetu resp. ovladacov alebo s multicore cpu apod, a ina zvukovka tam mozno pojde normalne..

Zpět do poradny Nahoru