Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem amd vs intel

No tak nevím. Já standardně nakupuju Asus M2A, které stojí cca 1500 s DPH, mají VGA+DVI konektor, 4x SATA i PATA konektor. A to je s integrovanou grafikou, která se dá použít i pro starší hry, což u toho Intelu s GMA moc nejde. Ta deska s P35 zase nemá grafiku, takže musíš počítat alespoň pár stovek za nějakou PCIe rašpli.

Když to řeknu "jednoduše" - srovnatelné (levné) počítače postavené na intelu a AMD jsou vždy v cenovém ohledu u AMD levnější o těch 1500-2000Kč. Osobně jsem si navíc navykl nestavět Intely na ničem menším než P35, jednoduše mi to nepřipadne jako dobrá volba prodat někomu výběhový čipset, který mu, když si za půl roku bude chtít upgradovat CPU, nepovolí FSB větší než 800MHz...

Jinak tě samozřejmě chápu - vše je o preferencích a prioritách. Co se nezdá mně, se tobě může zdát zcela normální a přijatelné. Taky většinou neskládám PC na internet (to si lidi kupují v hypáčích) ale počítače lidem, kteří chtějí "všechno" a "aby to moc nestálo" - tam mi přijde to AMD v některých případech zcela ideální (nehřející čipset -> ticho, integrovaná relativně výkonná grafika atp.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny