Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Neexistuje univerzální rada. Když mně v 61 letech byl "předán" PC, způsobem - tak čau dědku, já odjí…
gambáč 30.01.2008 13:23
gambáč
Však já ani nechci univerzální radu. Chci jen poradit jestli existuje web, který se touto problemati…
NagyMaros 30.01.2008 14:50
NagyMaros
Já začínala s časopisem počítač pro každého a pár radami(časák má pomalu každá veřejná knihova+ i ji…
wendy 31.01.2008 17:32
wendy
wendy - znáš tu reklamu na jakýsi prací prášek ?? Musím se mami učit, musím se hóóódně učit. Neznáš…
gambáč 31.01.2008 20:54
gambáč
gambáči peru se s učením 50 let a jak vidím ani to nestčí a stačit nebude,jenže už jsem více než mén… nový
wendy 01.02.2008 08:28
wendy
Mám docela dobrou zkušenost s knihami z nakladatelství Computer Press ta řada jednoduše, srozumiteln…
Petra1 31.01.2008 09:54
Petra1
zkoušel jsem na webu "jak na počítač" najít cokoli o předplatném. i když nejsem na netu první pátek,… poslední
lední brtník 01.02.2008 10:38
lední brtník

Neexistuje univerzální rada.
Když mně v 61 letech byl "předán" PC, způsobem - tak čau dědku, já odjíždím, a ty se starej, tak mně bylo líto, nezkusit to /bože já jsem básník/, i když jsem před tím tvrdě odolával tomu, jenom se na ten PC podívat.
A když jsem se před tím jenom pokoušel "něco" vyvolat, a zkazil to, bylo mě to vysvětleno způsobem - boha jeho, vždyť to nic není, podívej se. Následovala "preludie" na klávesnici, a zase jsem věděl hov.o.
A tak nezbylo nic jiného, než nakoupit literaturu /mimo jiné opravdu nejvíc pomohl časopis Jak na počítač /, nějaké knížky o Winampu, o Neru atd. A potom způsobem pokus - omyl, a několika násobnou přeinstalací kompu, jsem se jakž-takž dodachmal k tomu, kde dneska jsem.
Plno věcem nerozumím, některé odpovědi zde na poradně jsou pro mne "přetechnizované" - to ale není vina přispěvatelů, protože svými vědomostmi jim nesahám ani po kotníky, ale na to co potřebuji, mně moje znalosti stačí. A když se něco pos..e, mám v záloze druhého syna, který ze začátků tady byl pečený-vařený, ale nyní se jeho interval "zahlazování průšvihů", výrazně prodloužil.
A na druhou stranu, mám kamaráda, který začínal asi tak stejně jako já, ale o 10 let mladší, v práci PC, a dodnes nejsou s domácím PC kamarádi. A to má doma ještě víc literatury, než jsem měl já.
Promiňte, že jsem se tak "rozkecal", ale tohle jsou zkušenosti, ze života. Snad to tazateli "majinko" pomůže.

Však já ani nechci univerzální radu. Chci jen poradit jestli existuje web, který se touto problematikou zabývá. Tak jako pro člověka, který se chce naučit dělat internetové stránky je www.jakpsatweb.cz. Můj tchán si koupil PC, nechal připojit internet a volal mi jestli náhodou nemám doma nějakou literaturu. Bydlí ode mě 300 km daleko a já se tam na víkend chystám. Tak mě poprosil jestli bych mu něco (pokud mám) dovezl. Já mám akorát "odbornější" literaturu než kterou by on potřeboval. Tak jsem se obrátil sem na poradnu. Čekal jsem, že se mi někdo bude snažit pomoct a ne rady typu "pokud ho to nebaví stejně se to naučí" nebo "nauč ho hledat na googlu". Jeho to baví a chce se naučit. Jen potřebuje vědět kde najde informace, které pak do sebe svým tempem nasouká.

Já začínala s časopisem počítač pro každého a pár radami(časák má pomalu každá veřejná knihova+ i jiné odbornější) a knížky taky.Ale nej pro mě bylo,když mi občas někdo něco ukázal a pak řekl a plavej a jak vidíte,taky choidím na poradnu na rady,asi lezu ve svém věku dál než na co mám,ale zkouším to a pak přijede synovec, se sslovy to abych ti to zas vymazal,mlátí se Ti tu věcí a pak zas a plave..

gambáči peru se s učením 50 let a jak vidím ani to nestčí a stačit nebude,jenže už jsem více než méně zmatená a hlava přece jen nemyslí jako kdysi a něčím se chápu docela těžko prokousává.Já se taku učím víc názorným předvedením než knížkama(některá vysvětlení jsou ,óc technická)mějte s námi paštěnými starci strpení a rad´te díkweny

zkoušel jsem na webu "jak na počítač" najít cokoli o předplatném.
i když nejsem na netu první pátek, docela jsem se zafuněl, než mě to přivedlo na http://www.cpress.cz/Predplatne/sr-1-sc-22/default. aspx
(je tam odkaz i do jejich knihkupectví, ale to je lepší prolistovat v obchodě jestli je to ono.)
některé ty knížky z řady "rychle a jednoduše" teď dávají k předplatnému na větší "computer", což je myslím většině jeho čtenářům k ničemu a spíš je to odradí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru