Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s prechodom grafiky z NVIDIA na ATI

Poprosil by som radu ohľadne grafickej karty. Vymenil som pôvodnú grafickú kartu GEFORCE 5200FX 128 MB za Radeon X1650 512 MB. Odinšataloval som staré ovládače , nainštaloval nové. PC išiel pri bežných aplikáciách dobre. No pri hre ( FIFA 08, plné rozlíšenie ) po asi 5 – 10 nim PC zamrzol ( monitor zostal čierny alebo svetlo zelený s horizontálnymi čiarami a PC som mohol vypnúť len natvrdo ). Pri sledovaní filmu v avi formáte zamrzol PC ( monitor zostal čierny ) po 40 – 50 min. Následne som ho natvrdo vypol a zapol potom som pokračoval v pozeraní a po 5 -7 min zamrzol znovu.( monitor zostal svetlo zelený s čiarami). Chcel by som sa teda opýtať či je potrebné preinštalovať celý OS, keďže som použil ATI ( predtým Nvidia). Prípadne či to nemá súvis s chladením karty ( či teda nie je vadná karta). Konfigurácia PC: Celeron D 2,4 GHz, 1,5 MB RAM, MB Intel Socket 478
Ďakujem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
OS většinou není potřeba přeinstalovat zvlášť když se to chová takhle. Grafiku můžeš zkusit ofukovat…
MM_tank 05.02.2008 00:12
MM_tank
Podľa predavača by to malo byť v ovládači. Karta má v sebe údajne nejaký mostík z PCI expres na AGP… poslední
diegozv 11.02.2008 14:28
diegozv

OS většinou není potřeba přeinstalovat zvlášť když se to chová takhle. Grafiku můžeš zkusit ofukovat větřákem dále snížit rychlosti agp a vypnout to fastwrites.Pak ti zbude buď zkusit jiný zdroj nebo tuhle grafiku v jiném pc. nebo ji vyměnit za nvidiu např 7600gs.

Nvidia měla obecně s agp méně problémů než ati...Řada X1300 a X1600 radeonů v PCIE na některých deskách ani nejela tuším asus P5B.

Podľa predavača by to malo byť v ovládači. Karta má v sebe údajne nejaký mostík z PCI expres na AGP a na to je potrebné mať v ovládači zvlášť nejaký driver. A ATI vraj na to u tejto rady kariet „pozabudla“ takže to padá. Dal mi tam ovládač Omega s nim mi sice všetko behalo dobre len keď som ukončil aplikáciu alebo hru PC zamrzol. Prešla ma trpezlovosť takže kartu vraciam a skúsim 7600 GS 256 MB ( v ponuke je len Asus a Gigabit). Máte niekto skúsenosť?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru