Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak nainstalovat Win XP na notebook bez CD-ROM?

vracet xp na takový šrot je holý nerozum, snad po přikoupení so-dimm ram:
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=15L1400821 UY011

má ten krám disketovou mechaniku? jinak mě moc nenapadá co s tím.
1. má fdd:
dá se předpokládat disk ATA 2.5" - existují redukce na 40pin ide kabel - v jiném pc ho připojíš přes redukci jako 2. disk, zachráníš z něj data, rozdělíš na budoucí systém (ntfs zatím cca 4gb) a zbytek na data fat32. na oddíl "data" překopíruješ všechny instalačky.
zpátky vrátíš do notebooku, nabootuješ z win98/me diskety (podporuje fat32), spustíš z ní smartdrv.exe kvůli cache, v příkazovém řádku vlezeš do adresáře \i386 tvých windows, spustíš instalační winnt.exe a jedeš.

2. nemá fdd = není z čeho bootovat
(zase zachráníš data viz 1.)
potřebuješ najít pc s win98. tvůj ntb disk do něj zas přidáš přes redukci. nabootuješ z nějakého ghosta / true image, naklonuješ bootovací w98 disk na tvůj.
necháš disk připojený, nastartuješ do původních w98, vlezeš ve správci souborů na tvůj ntb disk, smažeš všechny adresáře kromě \windows, a zbytečnosti v \program files necháš jen ...\common files.
zas nabootuješ z nějakého partišnovacého nástroje, zmenšíš ntb disk na 4gb, vytvoříš za ním další oddíl fat32, nakopíruješ na něj instalačky včetně win.
vrátíš disk do ntb, nastartuješ "win98" jen do příkazového řádku (f8 při startu), přejdeš na druhý disk, z ...\i386 spustíš winnt.exe

po úspěšné instalaci xp + základních sw vybereš disk ven, přes redukci 40pin připojíš někam kde je ghostovací nástroj, uděláš image disku do souboru, ten vypálíš na dvd jako zálohu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny