Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problemova instalace Visty na novou desku.

Nechaj tam fail safe defaults, nic nenastavuj :-)
Preco musim ludom vysvetlovat taketo veci, kupujte si dell, kupis cele PC, zapnes, funguje, v BIOSe nie su ziadne nastavenia (neni comu nerozumiet :-D) a vsetci su stastni :-).

Neviem kolko mas na tej doske SATA a ATA kontrollerov, mas to napisane v navode k zakl.doske ze ktore SATA konektory su aky radic, ak je na doske aj nejaky dodatocny SATA RAID radic. Nativny mod znamena opak legacy modu, a teda "native mod = disabled" znamena kompatibilny mod, I/O adresy a IRQ ako pred 10rokmi. Vyhoda = je to kompatibilne so vsetkym co je vyrobene po roku 1990 :-) a win nepotrebuje ziadne dodatocne diskety pri instalacii, nevyhoda = takto je mozne adresovat maximalne 4 mechaniky/disky (ako pred 10rokmi primary/secondary master/slave). Takze ak zapnes SATA0-3 na nativne, tak moze byt nieco ine (napr. PATA controller alebo druhy SATA controller na doske ak tam nejaky je) v legacy mode, takze najlepsie nastavenie zavisi od toho kde ma clovek zastrcene disky.
A nakoniec, ak chces zapnut AHCI, tak ten SATA kontroller u ktoreho chces pouzivat AHCI musi byt v nativnom mode (native mode pre ten konkretny SATA controller = enabled). Takze zavisi od toho ze co su zac u teba na doske konektory "SATA0-3".

Tak si pozri v navode k doske ze v ktorom konektore mas vlastne strceny disk, a kolko tam mas SATA radicov atd., a ak SATA0-3 je SATA kontroller ktory je v chipsete, tak po zapnuti AHCI zapni aj native mode na enabled.


P.S. a den pred vymenou vse jelo - co jelo? Sak mas takmer komplet novy PC (co ti ostalo zo stareho, CD mechanika? :-)) Tak co je na tom teraz zvlastne ze jeden PC funguje a iny PC nefunguje, tak asi v tom inom PC je nieco zle :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny