Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problemova instalace Visty na novou desku.

Ahoj,

potrebuju zase radu. Mam novou desku i CPU a v PC dva HDD, na jendom byly XP a na druhem Vista-oba HDD jsou rozdeleny na 2 oddily. Nic jsem s instalacema OS nedelal a jen jsem vymenil desku a cpu a chtel jsem na hdd s Vistou zase dat Vistu(odinstaloval jsme vse od ATI a AMD) a doufal jsem, ze to pujde repair instalaci. Neslo. Tak jsem se po nekolika hodinach zkouseni, kdy se mne povedlo Vistu i jaksi rozchodit na novem HW bez ovladacu a repairu se to jaksi seklo a neslo s tim nic delat. Tak jsem ztratil trpelivost a dal jsem dvd s Vistou do mechaniky, zformatoval C a nechal instalovat Vistu. Instalace probiha standardne do doby kdy je aktivni COMPLETING INSTALLATION a dole pod oknem je pruh, ktery je rozdelen na cast 1-COLLECTING INFORMATION(tato cast je komplet) a cast 2 INSTALLING WINDOVS, tato cast se vzdy zasekne v cca 65% a uz asi hodinu to nic nedela, jen v okne blikaji tecky u toho jiz zmineneho COMPLETING INSTALLATION a nic jine se nedeje. Jednou jsem to uz nevydrzel a dal restart a instalaci jsem zahajil znovu. Vysledek stejny, uz asi 45 minut porad blikaji tecky. Kdyz jsem to instaloval na MSI zakladovku, tak to bylo ani ne za hodinu cely. Je to normalni a mam pockat a nebo je neco spatne? V tom pripade bych rad vedel, do ceho sahnout. Deska je GB P35 DS3R revize 2.1. V okne jsou tyto veci:
Copying Windovs files
Expanding files
Installing features
Installing updates
Completing installation
vsechny az na tu posledni jsou uz odfajfkovany zelene.
Pokud nekdo vite, prosim poradte. Uz na me zase lezou myslenky na rozslapani dvd s WV.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Datasheet tych tvojich RAM modulov som kontroloval uz vcera, tie by mali byt OK ale ako vidim tak ni…
MM.. 10.02.2008 12:11
MM..
MM dik za trpelivost, ale ja ted padam ven od te skatule a vratim se odpoledne a zkusim to a pak ti…
Radek 10.02.2008 12:52
Radek
Aha, je to divne ze toto co pises pomohlo, ale ok mozes to nechat tak ako to je, je to dobre. Ja len…
MM.. 10.02.2008 13:03
MM..
No tak jsem se k tomu vratil az ted. takhle vypada ted CPU-Z [999tv7.jpg] No je to tak, jak rikam,… poslední
Radek 11.02.2008 09:02
Radek

Datasheet tych tvojich RAM modulov som kontroloval uz vcera, tie by mali byt OK ale ako vidim tak nie su, v SPD maju blbosti a este ani podla nich nevedia spravne bezat :-)

BIOS to nastavil spravne (bezpecne nastavenie - tak ich nastavil na pomalu frekvecniu 533), modul 800-CL4 moze bezat na 533 s CL3. Ja mam podozrenie ze problem bolo tam to nastavenie TURBO, ktore si ak som to spravne pochopil prestavil na STANDARD. To bol dobry napad ;-)

Tak ked uz si prisiel na to v com to bolo tak mozes skusit v BIOSe aj load optimized defaults (to su optimalne hodnoty pre vykon), skonrolovat ze procesorova zbernica je 333 a ze RAM bezia na 800 CL4 (tak to mas aj teraz ak som dobre videl screenshot).
To TURBO by som prepol na STANDARD, ked to je to co ti pomohlo (nejako z diskusie nechapem ze co vlastne si prestavil).

Mozes aj zapnut AHCI ked uz mas ICH9R skusit nainstalit Win nanovo (mozno budes potrebovat disketu z www.intel.com ak instalator nebude vidiet disk).

P.S. este ak by si hladal to napatie RAM tak to je to co vidis pod "DDR18V - 1,904V", to je podla mna OK ale ak by to blblo pri RAM nastavenych na 800-CL4 tak mozes najst ze kde sa to nastavuje a zvysit napr. na 2V
P.S.2. na test RAM odporucam vzdy goldmemory, pisal som to aj tu ja som ti memtest neradil ale www.goldmemory.cz. Goldmemory sa tiez spusta normalne z DOSu a je vraj omnoho lepsi (najde problem aj tam kde memtest+ ziadne problemy nenajde (ale problemy su)). Ja uz memtest nejake 2roky nepouzivam, vyhradne goldmemory.

MM dik za trpelivost, ale ja ted padam ven od te skatule a vratim se odpoledne a zkusim to a pak ti dam vedet. Mam toho za tech par dnu plny zuby a venku je krasne. Poradne tomu nerozumim co chces, ale pak jak se vratim ,tak si to cely prectu. V tech prispevcich uz se neda poradne vyznat, nasel jsem jeste nektere, o kterych jsem ani nevedel.

Ne, prepnuti z TURBO na STANDARD nepomohlo. Pomohlo to, ze jsem dal v
SYSTEM MEMORY MULTIPLIER hodnotu 2.40, aby to udelalo 800mhz a v DRAM TIMING SELECTABLE na MANUAL a zadal jsem 4-4-4-12. Od te doby to jelo, ale blikalo v Biousu par cervenych slov, ktere prestaly, kdyz jsem dal PEFORMANCE ENHANCE na STANDARD a jeste u SYSTEM VOLTAGE CONTROL dal AUTO. Dam ti sem fotku, jak je to ted nastaveno. Respektve je to tahle http://pc.poradna.net/question/view/196522-problemo va-instalace-visty-na-novou-desku#re-197442

jak je tam to MEMORY FREQUENCY, na te leve fotce, je to tam blbe videt, tak pod AUTO je 800

Aha, je to divne ze toto co pises pomohlo, ale ok mozes to nechat tak ako to je, je to dobre.
Ja len ze (ak chces) mozes skusit aj load optimized defaults to su optimalne hodnoty na vykon, ale pozeram ze uz mas vsetko nastavene optimalne rucne a je to stabilne, tak to uz nechaj tak, a daj si radsej to pivo :-)

No tak jsem se k tomu vratil az ted.

takhle vypada ted CPU-Z [999tv7.jpg]

No je to tak, jak rikam, nic jine jsem nemenil. Ten optimized defaults zkusim. Mam to ale nastaveny v biosu presne jak jsem ti odkazoval na tu predchozi fotku. Tady se mne zda divny, ze v te karte SPD jsou dve hodnoty. Nemuzou ty pameti byt nejak vadne? Aspon bych je vymenil, ma to dozvotni zaruku.

Jinak vcrea vecer jsem to preinstaloval s podporou AHCI a vse jede bez problemu, ale akorat nevim jak poznam, ze jedu na AHCI:-D V biosu jsem dal AHCI misto disable a tan SATA PORT 0-3 NATIVE MODE jsem dal na enabled. Takze je to v Native modu a vse jede. Instalace byla hotova cca za pul hodiny, ale to jen odhaduju. Vubec jsem nemusel shanet zadny ovladace atd. Vse je na cd k zakladni desce. Precetl jsem si manual poradne a staci tam kliknout na jeden soubor, musis mit ale disketovku(uz ji mam) a ono ti to spousteci disketu vytvori uplne samo... Prace na 2 minuty s odskocenim na zachod. CPU je minimalne 4-5x tak rychlej jako dosavadni AMD. Vcera jak jsem psal, ze zmenu nepozoruji ve fotkach, tak to bylo proto, ze jsem to zkousel v programu, ktery jel dobre i s AMD. Pak jsem to zkusil v jinem a rychlost je silena. Superpi je pokud se dobre pamatuju cca 2-4x rychlejsi. Zalezi z jakeho smeru to beres.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru